Період Новорічних свят - важке випробування для тварин

Олена Біткіна

Кінологиня

Період Новорічних свят - важке випробування для тварин
Фото: Flickr.com
2 Січня 2021, 18:25
читать на русском
У період свят власникам тварин рекомендується бути особливо обережними, оскільки саме в цей період вони найчастіше губляться

Домашні та дикі тварини в переважній більшості бояться гучних звуків та яскравого несподіваного світла, тому період Новорічних свят для них важке випробування.

Що не так з піротехнікою

Тварини можуть злякатися, втекти та загубитися, а також отримати розлади травлення, серцевий напад, проблеми з нервовою системою та психікою.

Трапляються іноді й випадки жорстокого поводження з тваринами з використанням піротехніки.

Читайте також

Як тварини реагують на феєрверки

В період Новорічних свят власникам тварин рекомендується бути особливо обережними, оскільки саме в цей період найчастіше губляться тварини, особливо собаки. Собаки швидко бігають. Навіть дуже слухняні з переляку можуть відбігти на таку велику відстань, що зупинившись вже не почують власника і розгубляться.

Що робити власникам собак у святковий період

Рекомендується ні при яких обставинах не відпускати собак з повідка, вигуляти та забрати додому тварин завчасно, знаходитись поряд, заспокоювати. Також можна завчасно, з кінологом, привчати собак до гучних звуків.

Детальніше читайте у матеріалі Парламент.UA: Що не так зі святковими феєрверками у країні, де є війна та чому їх забороняють

1