Скандал з Арестовичем: Cтавитись до повідомлень з точки зору, що могло бути різне - це не позиція держави

Олексій Лапін

Представник Громадської Ради при Міністерстві оборони України, експерт Громадської організації "Український Легіон"

Скандал з Арестовичем: Cтавитись до повідомлень з точки зору, що могло бути різне - це не позиція держави
Олексій Арестович (Фото: Facebook-сторінка Олексія Арестовича)
23 Грудня 2020, 14:16
читать на русском
Є шанс, що більше таке не повториться та інформація буде по 10 разів обдумуватись

Коли не стоїш на позиції, що ми завжди праві, іноді з’являються помилки.

Причина "помилки" Арестовича

Тобто це нормальний процес і кричати що це зрада не зовсім коректно, оскільки вони наче нормально пояснили. Основна причина у тому, що до будь-якої новини потрібно підходити з точки зору, що "ми завжди праві, а вони ні". А коли починається, що "може і ми неправі" чи ще щось, от тоді й з’являються такі ситуації.

Яка має бути відповідальність за таку помилку

Знову ж таки ми нічого не можемо, окрім громадянського невдоволення. За великим рахунком, вони офіційно вибачились, є шанс, що більше таке не повториться та інформація буде по 10 разів обдумуватись. По іншому? Прибрати їх, прийдуть люди, які не навчені гірким досвідом, буде гірше, а не краще.

Як уникнути таких "помилок" надалі

Я думаю, вони добряче дістали в голову, зокрема й від громадян, тож сподіваюсь це їм буде хорошим уроком. У будь-якому разі, ставитись до повідомлень з точки зору, що могло бути різне - це не позиція від держави. Це така грань, середня позиція, ніби вони знаходяться з боку, а не в середині процесу.

Детальніше про ситуацію з "технічною помилкою" речника української делегації у ТКГ читайте у матеріалі Парламент.UA: Зрада чи помилка: військові та волонтери про ганебний ляп Арестовича