Міністр Таран: парад до Дня Незалежності не буде "совковим"

Сценарій параду цього року буде іншим, ніж в попередні роки
Головне
Міністр Таран: парад до Дня Незалежності не буде "совковим"
Кінологи та собаки, які йтимуть на параді (Фото: Держприкордонослужба України)
13 Серпня 2021, 11:11
читать на русском

У Міністерстві оборони розповіли, яким буде парад до Дня Незалежності України.

Очільник відомства Андрій Таран повідомив, що цього року вирішили "відійти від радянської системи організації" заходу.

Як повідомляє пресслужба міністерства, Таран сказав:

Дуже символічно, що цього року на 30-ту річницю Незалежності ми відходимо від радянської системи організації парадів, залишаємо "совковість" у минулому. У цьому році сценарій проведення усього святкування і зокрема військового параду, як окремого елементу, цього святкування на Хрещатику буде іншим. Уперше за роки Незалежності України не буде об’їзду військ, привітання кожної коробки окремо.

За його словами, ця совкова звичка "залишилася хіба що в Росії, яка здійснює проти нас збройну агресію".

Також він анонсував, що загалом у військовому параді візьме участь близько 5 тисяч представників сектору безпеки і оборони. Більшість військовослужбовців у розрахунках — це учасники бойових дій. Окремо наголошено, що важкої техніки, яка може зашкодити дорожньому покриттю, у проходженні не буде.

За словами міністра кожен, хто крокуватиме 24 серпня Хрещатиком, буде відзначений пам’ятним нагрудним знаком "Учасник параду".


Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентльменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради.

Читайте також

1