Викликають біль і алергію: в Азовському морі туристів атакують морські блохи (відео)

Крім того, тут незабаром очікують нашестя медуз
Викликають біль і алергію: в Азовському морі туристів атакують морські блохи (відео)
Морські блохи (Фото: Перший національний)
23 Червня 2021, 00:00
читать на русском

Відпочивальники на курортах Азовського моря скаржаться на укуси морських бліх, які викликають почервоніння шкіри, свербіж, біль та алергію.

Про курортні неприємності розповідають відпочивальники на своїх YouTube каналах.

Їх (морських бліх – ред.) дуже багато зараз в морі, дуже багато. Вони боляче кусаються, неприємно. Є по всьому пляжу, маленькі і великі. Фішка в тому, що все море в цих блохах, повністю все, все узбережжя. Люди купаються, але вони щипають. У когось алергія, у когось немає алергії на цих бліх, - розповів Vitaliano Almazati на своєму YouTube-каналі.

Крім того, в курортній Кирилівці очікується нашестя медуз, розповів Олександр Візуал на своєму YouTube-каналі.

Довідка: морські блохи - це одні з найпоширеніших м'ясоїдних ракоподібних завдовжки 0,5 - 25 сантиметрів. Їх тіло в більшості сплюснуто з боків, коричневого кольору. Вони зустрічаються в морях і океанах по всьому світу. Їхні укуси схожі на комарині. Спочатку здається, що до тіла прилипли водорості. Однак, це не так. Через деякий час місця укусів збільшуються до червоних плям на шкірі.

Про те, де і як можна відпочити на курортах Херсонської області читайте у матеріалі Парламент.UA: Літо кличе: що і по чому пропонують курорти Херсонщини 

1