Окупанти відпрацьовують варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова - Зеленський

Президента непокоїть скупчення російських військових біля кордонів України
Головне
Окупанти відпрацьовують варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
16 Червня 2021, 16:56
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що з боку Росії досі існує ймовірність ескалації біля кордонів України.

Про це він (досьє Володимира Зеленського) заявив в інтерв'ю іноземним виданням Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, передає Офіс президента.

У будь-якому разі, якщо значно збільшиться кількість військових біля ваших кордонів, це може закінчитися серйозним конфліктом, серйозною війною, дуже серйозною провокацією, - сказав глава держави.

Зеленський нагадав, що скупчення російських військ біля кордонів України Росія називає навчаннями, але насправді відбувається інше.

За тією інформацією, яку ми отримуємо – відпрацьовуються варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова. Просто дивуєшся, як можна ось так казати одне, а робити інше, - сказав він.

На думку президента, причиною загострення на кордонах з Росією цьогоріч стала і поява нового президента США і посилення тиску на Росію.

Готувалася переговорна позиція. За всієї поваги до самостійності нашої країни, але тут була зовнішня причина – відносини РФ і США. Було показове збільшення й відведення військ. А ймовірність ескалації є. Чи зросла вона? Авжеж. Тому що коли у вас велика кількість військових вздовж кордонів чи контактної лінії, то будь-яка провокація може закінчитися конфліктом, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що 1 червня президент України Володимир Зеленський допустив ймовірність повномасштабної війни з Росією, яка здійснює агресію різними шляхами.

Читайте також

1