ЄС закликає відвести російські війська від кордонів України

ЄС вважає ситуацію дуже небезпечною
ЄС закликає відвести російські війська від кордонів України
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
19 Квітня 2021, 13:51
читать на русском

Високий представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Хосеп Боррель закликає Російську Федерацію відвести свої війська від кордону України.

Про це він сказав у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС, повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Ця ситуація дуже небезпечна, і ми закликаємо Росію відвести її війська від українського кордону, - підкреслив Боррель.

Сьогодні на засіданні Ради ЄС обговорять ситуацію на українсько-російському кордоні, а також виселення російських дипломатів з Чехії.

Контекст. Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Росія збільшує ударне угруповання навколо України. За останній тиждень рівень воєнної загрози підвищився.

В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

Росія уже перекинула на територію окупованого Донбасу близько 250 російських військових, і продовжує це робити й надалі. А на територію окупованого Криму перекинула понад 50 штурмовиків Су-25СМ3 зі Ставропольського краю.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться

Читайте також

1