Герої тилу: Марина Корнієнко живе у режимі військового часу

Найкрасивіше зустрічають війну ті, хто з її приходом майже не змінився, залишаючись самим собою, колишнім
Ексклюзив
Герої тилу: Марина Корнієнко живе у режимі військового часу
Марина Корнієнко відправляє черговий бус із допомогою
13 Квітня 2022, 15:22
читать на русском

Президент Зеленський так само стильно виразний, як раніше, хоча тепер лідери Європи копіюють його манеру говорити та одягатися, а глузування ворога щодо нього змінилося розгубленою ненавистю.

Солдати доблесних ЗСУ ще до фатальної ночі весело казали, що їм все одно, скільки ворогів з'явиться на лінії вогню, десяток чи тисяча, а бійці добровольчих батальйонів з 2014 року поводилися так, ніби війна з росіянами не припинялася й на хвилину.

Українська доля підтвердила слова та справи тих, хто жив сміливим очікуванням великої битви, не квапив її, але й не вважав за можливе боятися російської навали. Вигадана непереможність армії орків розбилася об сталевий кулак українського народного спротиву. НАТО зі полохливим захопленням вивчає перемоги українського війська, Євросоюз і США без обмежень постачають нам нові види сучасної зброї, а ООН заговорила про принципово новий повоєнний світоустрій та окрему роль у ньому України. В основі цих процесів лежить не що інше, як весела мужність золотої української Нації, природне вміння українців та українок боротися за свободу, відображені у нашому національному гімні.

Марина Корнієнко до війни була людиною мирної та доброї професії. Адвокат, журналіст, мама трьох діток, вона присвячувала час та зусилля не лише рідним людям, а й тим, хто виявився беззахисним у стрімкому сучасному світі. Її активну турботу відчували багатодітні сім'ї, одинокі мами, інваліди та організатори дитячих будинків сімейного типу, сім'ї з хворими дітьми та самотні старі люди.

Керівник громадського об'єднання Український Національний Конгрес Жінок Марина Корнієнко багато разів звертала увагу українського суспільства на те, що допомога держави соціально незахищеним все ще недостатня, тому підтримка небайдужих громадян залишається важливою складовою турботи про всіх, хто дихає одним з ними українським повітрям.

Волонтери Конгресу Жінок допомагали людям правильно оформити та отримати належну державну допомогу, забезпечували найбідніших із них продуктами, викликали та підвозили потрібних лікарів, надавали фінансову допомогу та не забували придбати та завезти медикаменти, яких потребували хворі.

Зовсім незадовго до війни Марина Корнієнко та її друзі з Конгресу Жінок подарували справжнє новорічне свято дітям, яким дав притулок Центр соціальної опіки дитини "Отчий Дім", заклад зі славною історією, який війна на сході країни знову, після багаторічної перерви, зробила притулком для діток, що втратили тата і маму.

Спілкуючись із журналістами, Марина Корнієнко ще тоді, за два місяці до війни, сказала:

Після ночі приходить світанок, тому не варто зневірятися. Потрібно просто бути трохи добрішим, любити свою державу, навколишній світ і хоча б "крапелькою" добрих справ допомагати ближньому. Українці це сильна нація, і ми маємо те, чого немає в інших, ми не здаємося. Тому настане час, і все в нашій державі та в кожній родині буде добре. Потрібно вірити і не стояти осторонь проблем інших людей.

Тож нема чого дивуватися з приводу того, що з 24 лютого 2022 року смілива українка Марина Корнієнко разом із братами та сестрами по українській долі стала на захист своєї країни.

Розвиваючи ініціативу Президента та військового керівництва, Марина Корнієнко активно, по-воєнному, закликала карати мародерів та виявляти тих, хто завищує ціни в магазинах, навчала людей виживати під ворожими бомбардуваннями та налагоджувати побут в умовах великої війни.

Лідер НКЖУ переконувала співгромадян, що завищення цін торговцями так само відсуває день нашої всенародної перемоги, як пошкодження комунікацій та коригування ворожого вогню. Стверджувала, що, не хапаючи за руку торгашів, які наживаються на найнеобхідніших продуктах, ми зраджуємо наших воїнів, які спалюють ворожі танки на фронтових рубежах.

Звісно ж, громадянська діяльність Марини Корнієнко не обмежилася військовою журналістикою та пропагандою. З перших годин війни вона знаходиться в перших рядах активних патріотів, доставляючи за потрібними адресами одяг та продукти, медикаменти та набори для допомоги при пораненнях.

З рук Марини Корнієнко брали гарячу їжу блокпости столиці, за її підтримки запасалися необхідним біженці, евакуйовані з районів бойових дій, отримували ліки та продуктові набори безпорадні старі люди.

Раніше за багатьох Марина Корнієнко зв'язалася з волонтерами та активістами Польщі, аби разом із ними придбати для ЗСУ бронежилети, каски, приціли та протигази.

Військова діяльність Марини Корнієнко та Національного Конгресу Жінок України є такою само конкретною, масштабною та ефективною, як їхні довоєнні справи. Протягом останніх років ЗМІ багато разів писали, що не кожна державна установа здатна так налагодити роботу по допомозі людям, як волонтерський за статусом Національний Конгрес Жінок України.

Роботу Марини Корнієнко полегшує та робить незамінною її давня особиста репутація. Українці справедливо побоюються шахраїв та аферистів воєнного часу, а про НКЖУ та саму Марину давно відомо, що вони витратять отримані гроші не просто чесно, а ще й правильніше за будь-кого, перетворивши їх на добрі та потрібні державі та людям справи.

Українська Нація продовжує дивувати світ своєю відвагою та заповзятістю. Президент Володимир Зеленський закликав український бізнес, фонди, підприємства та громадян усіляко підтримувати громадських активістів, чиї дії надають найбільш ефективну допомогу фронту та тилу.

До них, безсумнівно, відносяться депутат і телеведучий Сергій Притула, майстер перевезень Вадим Діянов, який став легендою українських трас, невтомний постачальник ЗСУ квадрокоптерів Юрій Касьянов, і звичайно ж, добрий ангел важкого часу, керівник Національного Конгресу Жінок України Марина Корнієнко.

1