Оксамитовий курортний сезон за кордоном та в Україні - де відпочити восени

Куди полетіти у відпустку восени, чим себе там розважити та які нині правила перетину кордону
Ексклюзив
Оксамитовий курортний сезон за кордоном та в Україні - де відпочити восени
(Фото: unsplash)
9 Вересня 2021, 11:13
читать на русском

Початок осені не привід для початку сумнозвісної сезонної "депресії", адже попереду ще оксамитовий сезон на курортах, і ті, хто влітку так і не встиг у відпустку, ще мають нагоду це виправити. Куди можуть полетіти українцям, що для цього потрібно та як гарно відпочити восени в Україні розкаже Парламент.UA.

Осінній відпочинок у Греції

Чудово підійде для осіннього відпочинку Греція. За прогнозами метеорологів погода там до жовтня сягатиме комфортних +24 градусів.

Особливу увагу туристам слід приділити пляжам Афінської Рів’єри, адже влітку там досить спекотно, а саме в осени можна поніжитися на узбережжі з комфортом та помилуватися казковими видами.

Якщо ж ви скучили за літнім сонцем та надаєте перевагу місцям, де більш спекотно, спробуйте південні курорти країни - Родос та Крит. Купатися там можна аж до листопада.

Карантинні умови в’їзду для українських туристів такі ж, як і влітку. Спершу необхідно заповнити спеціальну форму за 24 години до перетину кордону. А далі є два варіанти: показати документ про проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу, або надати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений за 72 години до перетину кордону, або експрес-тест.

Греція (Фото: unsplash)

Оксамитовий сезон на пляжах Туреччини

В Туреччині також радуватиме погода і буде дещо тепліше, ніж в Греції. Сонце там програватиме узбережжя до +27 градусів. Тож літо в Туреччині затримається аж до кінця жовтня. М’якою та теплою буде погода в Анталії та Аланії.

А також оксамитовий сезон та спад спеки створює досить комфортні умови для екскурсій та інших непляжних розваг. Тож осінь - найкращий час відвідати Стамбул і Каппадокію. Окрім того, осінь - чудова нагода попаритися у турецькому хамамі час спробувати інші SPA-процедури у готелях. Окрім того, у вересні-жовтні починається сезон знижок у торгових центрах та на ринках.

Однак слід врахувати, що від 6 вересня у Туреччині запрацювали нові карантинні обмеження, які стосуватимуться і туристів. Зокрема, нещеплені особи зможуть відвідувати публічні місця, заходи чи пересуватися міським транспортом лише з негативним ПЛР-тестом, зробленим не раніше ніж за 48 годин.

Правила ж в’їзду в країну від літа залишилися незмінними. За 72 години до прильоту потрібно заповнити анкету на сайті Міністерства охорони здоров’я Туреччини та здати ПЛР-тест. Також дозволяється показати результати швидкого тесту на антиген, який можна зробити максимум за 48 годин до перетину кордону.

Або ж потрібно мати із собою документ про вакцинацію від COVID-19, зроблений не раніше ніж за 14 днів до приїзду в країну, чи показати документ, який засвідчує, що особа перехворіла на COVID-19 за останні шість місяців.

(Фото: unsplash)

Єгипет восени-2021

Для тих хто не хоче прощатися з літньою спекою найкращий варіант для оксамитового сезону - Єгипет. Температура там восени триматиметься понад +30.
Однак обирати слід курорти саме на Червоному морі, адже Середземне в жовтні стає вже досить некомфортним для купання. На Червоному ж морі пляжний сезон триває фактично круглий рік. Як і традиційні розваги для туристів: плавання з маскою і трубкою чи занурення з аквалангом.

Втім слід зауважити, що ціни в Єгипті в оксамитовий сезон зовсім не падають, а тримаються фактично на рівні розпалу літнього сезону.

Для в’їзду в країну українським туристам потрібно мати з собою негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зроблений протягом 72 годин до вильоту. Окрім того, ПЛР-тест можна зробити після прибуття в аеропортах Хургади, Шарм-ель-Шейху, Марса-Алама й Таби за 30 доларів. А ще туристам треба обов’язково мати з собою страховий поліс, який покриває захворювання на коронавірус.

(Фото: unsplash)

"Оксамитова" Чорногорія

Погода у Чорногорії на початку осені дуже комфортна, температура зазвичай сягає 25-27 градусів. І оскільки туристів в цей період значно менше, оксамитовий сезон в Чорногорії це час влаштувати собі вечерю на березі моря, поплавати на човні, або об’їздити узбережжя орендованим автомобілем.

З 24 серпня Чорногорія оновила правила в’їзду для туристів. Українцям потрібен або документ, що підтверджує вакцинацію, або негативний ПЛР-тест не старше 72 годин, або негативний швидкий тест на антиген, зроблений не раніше ніж за 48 годин до перетину кордону. Також підійде документальне підтвердження, що особа перехворіла на COVID19, повинно минути не більше 180 днів після позитивного тесту.

Чорногорія (Фото: unsplash)

Оксамитовий сезон відпочинку в Україні

Відпочити біля моря можна на початку осені й не виїжджаючи за кордон. Наприклад, у Кароліно-Бугазі можна спробувати віндсерфінг, або відвідати заповідник та побачити пеліканів.

Кароліно-Бугаз (Фото: uahotels)

Курорт з широким берегом та пологим входом у море межує з Чорним морем та Дністровським лиманом. Окрім того, любителі вина можуть дістатися заводу "Шабо", який розташований всього у 22 км від пляжу, та потрапити на екскурсію з дегустацією.  

А для тих хто любить "дикий" відпочинок, безлюдні пляжі та спокій - Санжійка. Тут можна помедитувати біля мальовничих обривів з видом на море та побачити дельфінів.  

Санжійка, курорт, море

Санжійка (Фото: Парламент.UA)

Арабатська стрілка - одне із найтепліших місць України,  де навіть росте інжир, який можна встигнути скуштувати на початку осені. Звідти також можна попрямувати на екскурсію в заповідник Асканія-Нова, а також відвідати знамениті Рожеві озера.  

Арабатська стрілка

Арабатська стрілка (Фото: etnotur)

Читайте також

1