Оля Полякова стане Сніговою королевою, а Герда епатуватиме глядачів: яким буде головний новорічний мюзикл країни

Сценарій до мюзиклу створила команда авторів студії "95 квартал"
Ексклюзив
Оля Полякова стане Сніговою королевою, а Герда епатуватиме глядачів: яким буде головний новорічний мюзикл країни
2 Грудня 2021, 13:07
читать на русском

У Палаці культури "Україна" розпочалися репетиції наймасштабнішого шоу новорічного сезону – мюзиклу "Нова снігова королева" з Олею Поляковою у головній ролі. Кореспонденти Парламент.ua відвідали перші репетиції мюзиклу та дізналися усі подробиці новорічного дійства.

Підготовка до мюзиклу розпочалася ще влітку, а сценарій написала команда авторів студії "95 квартал". Музику створив відомий український композитор Дмитро Саратський, тексти до пісень написала Ганна Завальська, а режисером та хореографом виступить Олександр Лещенко. Продюсер шоу Сергій Перман обіцяє живий звук, розкішні декорації та костюми, неймовірні циркові та танцювальні номери. Також організатори приготували кілька сюрпризів – у дуже несподіваних трактуваннях ролей Герди та Санти (ну, куди ж без Санта-Клауса на Новий рік!) виступатимуть відомі українські артисти. Але їхні імена поки що не розсекречують.

Від Ганса Християна Андерсена ми залишили дуже мало. Це, дійсно, буде НОВА "Снігова королева", абсолютно несподівана історія, нові герої та поєднання сюжетних ліній, - розповідає Олександр Лещенко. Це вже не перший його досвід постановки новорічних мюзиклів для ДК "Україна". А масштаб нинішнього, як запевняє продюсер шоу, буде ще більшим.

У шоу у головних ролях виступатимуть зірки першої величини. На думку авторів шоу, Оля Полякова в образі Снігової Королеви – стовідсоткове влучення в ціль. Але, виявляється, це була ще й давня мрія самої співачки.

Цей проєкт вийшов із кількох збігів, – каже композитор Дмитро Саратський. - Ідея поставити мюзикл "Снігова Королева" у новому трактуванні належить продюсеру шоу Сергію Перману. А я давно співпрацюю з Олею Поляковою, роблю для неї всякі неординарні музичні проєкти, тобто не попмузику, а, наприклад, увертюру до шоу "Королева ночі", оперну версію пісні "Шльопання", зараз працюємо над новою акустичною піснею. І, звичайно, ми давно з нею обговорювали, що було б класно зробити якийсь мюзикл. Думка про втілення образу Снігової Королеви в Олі та її менеджменту була давно. Ось із таких збігів і вийшов наш новий новорічний проєкт.

Як ми всі пам'ятаємо, в оригінальній казці Андерсена головною дійовою особою була Герда. Але у мюзиклі всі акценти змістилися. Як згадувалося вище, Герда буде особливо - у незвичній ролі для глядача виступить один із найепатажніших артистів України. Дуже активно поводиться Кай, якого, до речі, грає відомий українцям з "Фабрики зірок" артист Михайло Соколовський. Сама Снігова Королева, як і личить їй, буде холодною. Але, можливо, в душі вона зовсім інша. Наприкінці вистави глядачі дізнаються, чому все життя вона була саме такою.

Окрім головних героїв у шоу візьмуть участь найкращі циркові артисти та танцюристи України, серед яких спеціальні гості – унікальний танцювальний LED-колектив із Дніпра Light Balance (переможці America's Got Talent – ​​2017, див. відео).

Ексклюзивну сценографію для шоу протягом кількох місяців розробляла найбільша в Україні компанія з виробництва декорацій StarLight Scenery. Декорація у вигляді об'ємного триярусного та високотехнологічного крижаного айсберга здивує навіть найдосвідченішого глядача. "У нас будуть живі декорації, – розповідає Олександр Лещенко. – Ми не обійдемося без сучасних технологій, але справжні декорації – це круто! Вони дають величезну кількість можливостей – по них можна рухатись, якось обігравати. Ми створюємо емоції, у нас є класні артисти, актори, шикарна сцена, шалені костюми та музика".
Але все-таки основа будь-якого мюзиклу – музика. Композитор Дмитро Саратський давно в цьому жанрі, а ще студентом навіть писав дипломну роботу з творчості легендарного Ллойда Веббера.

Я створюю за принципом: спочатку музика – потім текст. Так ми завжди працюємо з Анею Завальською. І, в принципі, так працюють багато театральних композиторів, наприклад, той самий Ллойд Веббер. На мою думку, музика завжди має бути первинною. Тому що текст визначає ритміку майбутнього номера, навіть багато в чому мелодику. А якщо мелодія створюється до віршів, то тоді вона задає характер, формує образ - а тексти вчаться жити з нею "пліч-о-пліч", не перетягуючи уваги на себе. І ще під час твору я завжди подумки співаю англійською мовою, і коли Аня накладає на це українські вірші, виходить досить незвичайно і свіжо, як нам здається, - розповів композитор.

Хронометраж вистави – приблизно 1 година 10 хв, це буде динамічне шоу, яке навіть найменші глядачі подивляться на одному подиху. При цьому творці позиціюють шоу як сімейне, а не суто дитяче і запевняють, що дорослий глядач теж буде в захваті.

Середня ціна квитка 400 грн, щоб глядачі різного рівня доходів могли собі дозволити подивитись шоу всією родиною в "Україні". Крім того, на кожну виставу запрошуватимуться діти з дитячих будинків, інтернатів та позбавлені батьківського піклування. До речі, це була одна з умов головної героїні шоу Олі Полякової.

Мені дуже приємно стати головною героїнею цього святкового шоу та скажу чесно, що це була моя давня мрія! Снігова королева завжди була для мене загадкою. Чому вона така велична, але холодна? Хіба вона не має серця? Яку таємницю вона ховає? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашому шоу! А ще я дуже рада, що наше шоу побачать тисячі дітей, батьки яких не можуть дозволити собі дорогі квитки, бо коли я була маленькою, на такі великі свята в столиці я потрапити не могла… Тому я не роздумувала, і із задоволенням прийняла пропозиція зіграти роль Сніжної Королеви, - розповіла артистка.

До речі, 13 грудня перед Палацом України відбудеться відкриття новорічної "королівської" ялинки, прикрашеної у стилі мюзиклу "Нова Снігова Королева". А верхівку дерева замість традиційної зірки прикрашатиме корона. І там же відвідувачі зможуть дізнатися, хто ж буде тим самим секретним Сантою з шоу.

Читайте також

1