Настає біла смуга: гороскоп на травень 2024 для всіх знаків зодіаку
T.B. Fruit
T.B. Fruit – міжнародна група компаній із замкненим циклом виробництва. Головний напрямок діяльності - переробка фруктів, овочів та ягід
T.B. Fruit – лідер європейського ринку та ведучий виробник концентрованих соків у світі. Кожна десята пляшка соку у світі виготовляється з ягід та фруктів, які перероблені T.B. Fruit.
Структура компанії
Вертикально-інтегрована міжнародна група компаній T.B. Fruit це:
8 заводів з переробки фруктів та овочів (заводи розташовані на території України, Польщі, Молдови).
Потужність переробки усіх заводів - 100 тис. тонн концентрованого соку на рік.
На заводах компанії T.B. Fruit перероблюють:
- 700 000 тонн яблук,
- 15 000 тонн вишні,
- 15 000 тонн бузини,
- 15 000 тонн полуниці,
- 15 000 тонн малини,
- 15 000 тонн чорниці,
- 15 000 тонн блакитної та червоної смородини,
- 10 000 тонн буряку,
- 10 000 тонн моркви.
Один з заводів T.B. Fruit виробляє яблучний пектин. Сумарний обсяг виробництва складає близько 3 тис. тонн пектину на рік, у світі виробляють 10 тис. тонн такої продукції.
- Садівництво.
Компанія володіє особистими землями, на 3 тисячах гектарів полів та садів вирощують яблука, вишню, малину; із овочів – буряк та моркву; зернові - соя, пшениця, кукурудза, рапс.
- Транспортно-логістичний центр.
Компанія має 150 автоцистерн. Для зберігання виробленої продукції використовують оздоблені за останніми сьогоденними технологіями склади на 70 тисяч тонн продукції.
- Деревообробний центр: виробництво піддонів.
З 2016 року до групи компаній T.B. Fruit приєдналася компанія T.B. Pack, що спеціалізується на виробництві піддонів будь-якого типу та конструкції, а саме: стандартні піддони, європіддони epal, нестандартні піддони. Піддони продаються як в Україні, так і за кордоном.
- Виробництво соків під власною торговою маркою Galicia.
Головний офіс компанії Т.В. Fruit знаходиться у м. Городок (Львівська область).
Близько 90% продукції компанії експортується до 40 країн світу, серед яких європейські країни, США, Японія, Ізраїль. Компанія постачає свою продукцію Nestle, PepsiCo, Coca-Cola, Refresco, Eckes-Granini.
Компанія виробляє:
- Сокові концентрати
- Соки прямого віджиму
- Заморожені фрукти та овочі
- Пюре
- Пектин
Історія створення компанії T.B. Fruit
У 2003 році засновник компанії T.B. Fruit Тарас Барщовський, вклавши $200 000 в обладнання для виробництва яблучного концентрату, дає старт новому бізнесу. Відкривається перший завод із виробництва концентрованих соків у місті Городок, Львівської області. Тут же започатковується, а потім і активно розвивається весь бізнес Барщовського. За два роки бізнес, що швидко зростає, змушує інвестувати в сучасне виробництво і завод оздоблюється новим європейським обладнанням.
2006 рік – Тарас Барщовський купує завод із переробки фруктів у Харківській області, у селі Затишшя.
У 2007 році Барщовський приймає сміливе рішення: власними силами та інвестиціями будує новий завод у Солобківцях, що на Хмельниччині.
У 2009 році вже на трьох заводах Тарас Барщовський впроваджує технологію з переробки відходів, замкнений цикл виробництва.
2011 рік – Тарас Барщовський виходить на закордонні ринки, у польському місті Двікози розпочинає роботу завод із переробки фруктів та овочів. А усі свої заводи Барщовський об'єднує у міжнародну компанію T.B. Fruit.
У цьому ж році розпочато виробництво соків прямого віджиму торгової марки Galicia.
У 2012 році відбудовано новий завод T.B. Fruit Ukraine у селі Липовець Вінницької області зі спеціалізацією з виробництва концентрованих соків.
Також цього року Тарас Барщовський купує заводи у Львівській та Хмельницькій областях, у селі Ременів та Новій Ушиці відповідно.
У 2013 році відкрився другий завод у Польщі, в містечку Аннополь. Почалося будівництво заводу у Молдові.
2015 рік – запуск заводу у Молдові, у м. Єдинець.
У 2016 започатковується компанія T.B. Pack, що спеціалізується на виробництві дерев'яних піддонів. Цього ж року Тарас Барщовський відкриває офіс у США, "Т.В. Fruit North America LLC".
2019 рік - одразу кілька великих подій: запущено в роботу завод з виробництва пектину та розпочато будівництво дев'ятого заводу групи компаній з переробки фруктів та третього заводу у Польщі (Бжостовець). За результатами 2019 року група компаній T.B. Fruit отримала 10% світового ринку соку.
Технології та сертифікації
Технології:
- Усі заводи міжнародної групи компаній T.B. Fruit оздоблені найсучаснішими виробничими потужностями. Швейцарська компанія Bucher забезпечила підприємства новітніми гідравлічними системами, а лінії з виробництва пюре та напоїв поставила Boema S.p.A.
- Т.B. Fruit – компанія замкненого циклу: вирощування – переробка – виробництво – транспортування. У виробничому циклі залишаються фруктові вичавки, які йдуть на переробку в біопаливо і отриманий у результаті газ застосовують для виробничого процесу. Також питання енергопостачання вирішуються шляхом використання відходів від іншого напряму роботи компанії – деревообробного.
У 2019 році одним із флагманських напрямків розвитку бізнесу стало виробництво пектину. Цей продукт виробляють із відходів яблук та сушеного лимона. Саме через те, що потужності групи компаній в тому числі працюють з переробкою яблук, то макуха, що залишається після виробничих процесів, йде на виробництво пектину. Для старту такого виробництва T.B. Fruit потрібно було отримати безліч сертифікатів, а також встановити високотехнологічне обладнання. На ринку працюють міжнародні бренди, що виробляють пектин, це Cargill, DuPont, H&F, але вони не є переробниками фруктів на початку процесу виробництва, а тільки працюють вже з макухою. Перевага TB Fruit полягає в тому, що процес отримання пектину організований прямо від плодів з гілок власних садів і до кінцевого продукту. На сьогоднішній день T.B. Fruit є другою компанією у світі, яка увійшла в ринок, переробляючи відходи свого виробництва на пектин, - першою компанією була китайська Andre Pectin.
Сертифікати:
- Всі заводи сертифіковані відповідно до вимог BRS food 8. Впроваджено систему управління якістю та безпекою, а також систему Hazard Analysis and Critical Control Points.
Плани на майбутнє
До кінця 2021 року на заводах групи компаній планують переробити 500 тисяч тон яблук, близько 40% від запланованого обсягу виробництва вже перероблено.
T.B. Fruit планує перенести напрямок шокового заморожування овочів, фруктів та ягід з польського заводу на флагманський завод у Городок.
У найближчих планах – будівництво заводу з виробництва технічного спирту у Львівській області, інвестиції у будівництво становитимуть $800 тисяч.
Офіційний канал компанії в Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCyRHBIM7hx5-OWXsj4gYfQw.