11-річна дитина у Львівській області пропустила 700 уроків

Востаннє учень шостого класу відвідував школу торік
11-річна дитина у Львівській області пропустила 700 уроків
Школа (фото: nus.org.ua)
1 Квітня 2021, 06:17
читать на русском

У Львівській області 11-річний хлопець пропустив 700 уроків, востаннє він відвідував школу минулого року.

Як повідомляє ТСН, інцидент стався у Червонограді.

Пропустив все, починаючи від 1 вересня, уже 700 уроків. Він гуляє містом, нічим не займається, - розповів класний керівник шестикласника Юрій Воськало.

Вчителі розповіли, що у молодших класах хлопчик ходив до школи постійно. Але два роки тому почалися перші прогули. Вчителям хлопець пояснив, що просто не хоче ходити на уроки.

Проблеми почалися в четвертому класі, він місяць-два пропускав уроки. У п'ятому класі - це вже було дуже проблематично, ми спілкувалися з мамою, з татом, в мене є перелік всіх листів, які ми надсилали, - розповіла заступниця директора школи Руслана Верескун.

Читайте також

За словами класного керівника хлопця, його матір жалілася, що вона не може його змусити ходити до школи.

Оскільки розмови з батьками не допомагали, школа звернулася до ювенальної поліції. Сім’ю там знають - у родині четверо дітей. Найстаршому - 17 років, найменшому - 11 років. Батьки розлучені, діти живуть з мамою.

Поки батьки займалися своїми сварками, діти були самостійними, без будь-якого нагляду. Всі четверо дітей допускали систематичні пропуски навчання в школі, хоча навчалися в різних навчальних закладах, - розповіла старша інспекторка ювенальної превенції Червоноградського відділу поліції Ірина Панасюк.

Цього разу копи вплинути на ситуацію теж не змогли та передали справу до суду. За ухиляння від виховання дітей маму Ігоря оштрафували на 1700 гривень.

1