11 українських прикордонників отримали державні нагороди від Зеленського

Президент підписав указ про відзначення захисників українського кордону
11 українських прикордонників отримали державні нагороди від Зеленського
Нагородження орденами Фото: Офіс президента
30 Квітня 2021, 09:45
читать на русском

З нагоди Дня прикордонника України президент Володимир Зеленський підписав указ № 182/2021 про відзначення державними нагородами захисників українського кордону.

Згідно з документом, за значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, захист суверенітету й територіальної цілісності України нагороди присвоєно 11 прикордонникам, повідомляє Офіс президента.

Зеленський відзначив особливий внесок захисників державних рубежів у забезпечення територіальної цілісності та суверенітету України.

Сьогодні прикордонник України – не лише обличчя країни, яке бачать люди під час перетину державного кордону в пунктах пропуску. Це – насамперед захисник держави, відповідальний перед народом за непорушність кордону та його безпеку, – сказав президент.

Він нагадав, що прикордонники одними з перших стали на захист України у 2014 році, демонструючи вірність країні та незламний дух.

Надійна охорона державного кордону залежить не лише від сучасної зброї та техніки, а насамперед від людей, від їхньої фаховості, рішучості та готовності захищати. Вірю, що незабаром наші кордони знову стануть мирними. Бажаю українським прикордонникам професійних успіхів, щастя й добробуту їхнім родинам, – йдеться у вітанні Зеленського.

Як відомо, 30 квітня українські прикордонники відзначають своє професійне свято.

Читайте також

1