120 тисяч на день заробляли двоє інспекторів податкової на Київщині

Гроші хабарники отримували від підприємців
120 тисяч на день заробляли двоє інспекторів податкової на Київщині
Гроші, вилучені у хабарників Фото: поліція
9 Липня 2021, 15:33
читать на русском

Поліція затримала двох інспекторів Київської обласної податкової, які систематично брали хабарі до 120 тисяч гривень на день.

Як повідомляє МВС, інспектори вимагали неправомірну вигоду у підприємців Київщини. За гроші обіцяли не притягати останніх до відповідальності за результатами податкових перевірок.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві з колегами-правоохоронцями викрили понад 30 епізодів злочинної діяльності головних державних ревізорів-інспекторів Головного управління Державної податкової служби у Київській області, - кажуть у поліції.

Поліцейські затримали двох податківців пісня отримання ними 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Під час проведення огляду місця події виявили та вилучили ще понад 120 000 грн – "винагорода", отримана зловмисниками за один робочий день.

Поліція затримала двох інспекторів Київської обласної податкової Фото: МВС

Наразі тривають слідчі дії. Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва Військової прокуратури Київського гарнізону.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозри за ч.3 ст.368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Встановлюються також інші причетні працівники податкової до організації та отримання неправомірної вигоди з бізнесу на постійній основі.

Поліція затримала двох інспекторів Київської обласної податкової Фото: МВС

Нагадаємо, 26 червня СБУ заблокувала у Харківській області діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входили дев'ять поліцейських. Лідери групи налагодили механізм одержання грошей за непритягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до придбання наркотиків і психотропів. У разі відмови сплачувати хабарі, учасники угруповання катували та погрожували фізичною розправою.

Читайте також

1