14 працівників митниці постануть перед судом за участь у "схемах" з нафтою Медведчука

Через їхні дії державний бюджет втратив понад 35,5 млн гривень
14 працівників митниці постануть перед судом за участь у "схемах" з нафтою Медведчука
Зона митного контролю / Фото: zakarpattya.net.ua
28 Липня 2022, 12:48
читать на русском

Перед судом постануть 14 працівників митниці за сприяння незаконному імпорту нафтопродуктів компанії, близькій до кума путіна Віктора Медведчука.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо 14 працівників митного поста "Мукачево" Закарпатської митниці, через дії яких державний бюджет втратив понад 35,5 млн гривень. Обвинувальні акти скеровано до суду.

Встановлено, що протягом 2017-2018 років компанія зі сфери впливу кума путіна Віктора Медведчука імпортувала залізничним та автомобільним транспортом зі Словаччини нафтопродукти угорського походження - легкі та середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром.

Під час митного оформлення службові особи митниці "не помічали" підміни та розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат. Це дозволило організаторам ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень.

Працівники митниці обвинувачуються у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, що ДБР повідомило про підозру ще десятьом працівникам митного поста "Мукачево" Закарпатської митниці, через їх сприяння корупційним схемам з імпортом нафтопродуктів компаніям затриманого Віктора Медведчука, в результаті чого державний бюджет України втратив понад 24 млн гривень.