"Схеми" з нафтою Медведчука: ще десятьом працівникам митниці повідомлено про підозру

Їм загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років
Важливо
"Схеми" з нафтою Медведчука: ще десятьом працівникам митниці повідомлено про підозру
Віктор Медведчук Фото: УНІАН
26 Квітня 2022, 17:32
читать на русском

ДБР повідомило про підозру ще десятьом працівникам митного поста "Мукачево" Закарпатської митниці, через їх сприяння корупційним схемам з імпортом нафтопродуктів компаніям затриманого Віктора Медведчука, в результаті чого державний бюджет України втратив понад 24 млн гривень.

Про це повідомили в ДБР.

Протягом 2017-2018 років компанія зі сфери впливу кума путіна Віктора Медведчука імпортувала залізничним та автомобільним транспортом нафтопродукти - легкі та середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром. Під час митного оформлення службові особи митниці "не помічали" підміни та розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що завдяки цьому організатори схеми змогли ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень.

Тому працівники митниці підозрюються в неналежному виконанні службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України). Їм загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, що Закарпаття опинилося на межі екологічного лиха через нафтопродуктопровід "Самара – Західний напрям", якими компанії з орбіти Віктора Медведчука постачали в Україну дизпаливо. Екології регіону завдано збитків на понад 34 млн грн.

Читайте також

1