188 мільйонів: у НАЗК розповіли про доходи від продажу "білих квитків" скандального воєнкома Борисова

Борисов стверджує, що ці гроші - "позики", які він нібито отримав від різних підприємців
188 мільйонів: у НАЗК розповіли про доходи від продажу "білих квитків" скандального воєнкома Борисова
Євгеній Борісов
20 Липня 2023, 09:38
читать на русском

Колишнього начальника Одеського обласного військкомату Євгена Борисова викрили на незаконному збагаченні. Йдеться про суму 188 мільйонів гривень.

Про це на брифінгу розповів голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков.

Він розповів, що зараз НАЗК та інші правоохоронці займаються перевіркою всього керівного складу територіальних центрів комплектування. При цьому вже готовий висновок про незаконне збагачення Борисова.

"Це фактично рекордний висновок встановлення фактів незаконного збагачення - 188 мільйонів. Навіть лише один об'єкт, куплений в Іспанії, коштує 3 млн 700 тисяч євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна щодня перебувала під обстрілами росіян. І таких об'єктів ще кілька - все вартістю від півмільйона євро", - заявив Новіков.

За його словами, Борисов стверджує, що ці гроші - "позики", які він нібито отримав від різних підприємців, у тому числі від співвласника нічного клубу "Ібіца". Але підтвердження цим словам немає.

"Щобільше, окремі угоди про позики, які були надані нам нібито на підтвердження наявності коштів, взагалі підписані в Одесі цими громадянами, яких не було у місті на час підписання. Це кричущий факт", - додав Новіков.

Нагадаємо, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також

1