Скандального одеського воєнкома Борисова звільнили

Відтак по всій Україні перевірять роботу ТЦК
Важливо
Скандального одеського воєнкома Борисова звільнили
Євгеній Борісов
29 Червня 2023, 11:46
читать на русском

Начальника Одеського обласного ТЦК та СП полковника Борисова Євгена Михайловича звільнили із займаної посади.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Наразі відбувається процедура, вона має певну протяжність у часі, передачу посади і подальшу планову реалізацію офіцера", - йдеться у заяві.

Зазначається, що відбулось відповідно до рішення Ставки верховного головнокомандувача Збройних сил України від 23.06.2023.

Борисов обіймав посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. Очолювати ТЦК тепер буде заступник Борисова.

"Наразі ми не перешкоджаємо діяльності правоохоронних органів, ті порушення і провадження, які були порушені, вони тривають, правоохоронні органи працюють, доказова база збирається", - додала Гуменюк.

Тим часом керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірятимуть на доброчесність та ефективність. Цим займуться правоохоронці, силовики, НАЗК та ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка в ефірі національного телемарафону. Таке завдання дав президент Володимир Зеленський.

"Робоча група створена. Вона включає силовий блок - це НАЗК, ДБР, СБУ, Національну поліцію, які будуть перевіряти свої питання - від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства", - розповів він.

Окрім того, було творено робочу групу від ЗСУ. Вона буде аналізувати виконання завдань та приймати відповідну інформацію від людей, аналізувати її.

"Я буду вдячний людям, які будуть давати інформацію на номери (0800 310 179, @TCK_REPORT_BOT − ред.)", - повідомив Павлюк.

Однак він вважає, що глобальну провести не можливо буде, але надіється, що можна буде визначити, "наскільки той чи інший керівник відповідає вимогам, які є до нього".

Павлюк розповів, що правоохоронці визначатимуть, наскільки декларації військкомів відповідають реальному способу їх життя, а представники ЗСУ - як працює цей комісаріат, як виконує задачі і які є скарги на його роботу.

Коли аналіз буде проведено, інформацію опрацюють, а пропозиції щодо подальших кроків для поліпшення роботи центрів комплектування направлять керівництву держави.

Нагадаємо, наприкінці квітня екснардеп Ігор Мосійчук повідомив начебто одеський воєнком Євген Борисов продавав по 5 тисяч євро "білі квитки", а також "крав на забезпеченні військових". Саме завдяки таким зловживанням, за його словами, одеський військком придбав віллу в іспанському місті Марбельї вартістю 3 млн 950 тисяч євро для своєї матері-пенсіонерки та офіс для дружини у тому ж місті - за 2 млн євро.

Читайте також