19-річний студент під Києвом помер після вакцинації проти коронавірусу

Хлопець помер на шосту годину після щеплення
19-річний студент під Києвом помер після вакцинації проти коронавірусу
Володимир Сало Фото: https://ugi.edu.ua/vyslovliuiemo-spivchuttia-z-pryvodu-smerti-volodymyra-sala/
19 Вересня 2021, 18:00
читать на русском

19-річний студент Українського гуманітарного інституту помер після вакцинації проти коронавірусу у Бучі (Київська область).

Про це стало відомо з повідомлення, яке опубліковане на сайті освітнього закладу.

У виші повідомили, що студент 3 курсу спеціальності "Філологія" Володимир Сало у понеділок, 13 вересня, о 14:30 вакцинувався від коронавірусу. До вечора почував себе добре, о 18:30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри.

Пізніше піднялася температура, о 20:15 почалися судоми. О 20:35 зник пульс і дихання. Медичні працівники УГІ робили йому штучне дихання до приїзду швидкої, яка прибула о 20:45. Швидка реанімувала хлопця годину, але не змогли повернути його до життя, - розповіли в інституті.

Повідомляється, що у довідці про причину смерті студента вказується "серцево-легенева недостатність. Набряк легень. Гостра коронарна недостатність".

Остаточна причина буде відома лише через місяць після завершення медичних досліджень.

Про померлого студента відомо, що він народився 13 березня 2002 року в селі Добросин Львівської області. Сім’я була багатодітною, всього 5 дітей, він був наймолодшим сином. У 2008 році пішов у перший клас місцевої школи. У 2019 році вступив в Український гуманітарний інститут на спеціальність "Філологія".

У середу, 15 вересня, у вузі провели прощальне служіння. Потім його тіло відвезли у Львівську область. На поховання, яке відбулося 16 вересня, поїхали адміністрація та частина студентів.

Нагадаємо, у серпні в Києві жінка померла від коронавірусної хвороби після того, як отримала щеплення першою дозою препаратом Moderna.

Читайте також

1