23-річний брат помічниці скандального нардепа Тищенка виграв тендер на мільйони від Нацполіції

Державна установа "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України" закупить у Загиная 300 захищених камер Ricoh WG-80.
Головне
23-річний брат помічниці скандального нардепа Тищенка виграв тендер на мільйони від Нацполіції
Микола Тищенко (Фото: УНІАН)
7 Вересня 2023, 14:14

Брат помічниці скандального нардепа Миколи Тищенка – 23-річний Богдан Загинай – виграв тендер від Національної поліції на закупівлю камер на 6,778 млн грн. Що виявилося на 2,5 млн грн вище за їхню ринкову ціну.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола. Він зазначив: за розміщеним у системі Prozorro оголошенням про тендер, Державна установа "Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України" закупить у Загиная 300 захищених камер Ricoh WG-80.

При цьому спочатку в Нацполіції були готові заплатити за це обладнання 6,813 млн грн. Проте Загинай скинув ціну до 6,778 млн грн – тобто трохи більше, ніж на 30 000 грн.

Водночас прикметно, він виявився єдиним учасником тендеру.

Не менш прикметним, за словами Глаголи, є також той факт, що "пропозиція Богдана Загиная на 2,5 мільйона вища за ринкову вартість камер".

Переможець тендеру майже на 7 млн грн від Нацполіції ФОП "Загинай Богдан Віталійович" цілком міг бути створеним конкретно під цю (і, можливо, в подальшому схожі) закупівлю. Адже, за даними сервісу YouControl, цей ФОП було зареєстровано лише 17 серпня 2023 року – за 12 днів до перемоги в тендері.

Втім, раніше у Загиная вже був ФОП – який він, однак, закрив у липні 2023 року. Після чого відкрив наново на другий день після публікації повідомлення про тендер від Нацполіції (той оголосили 16 серпня).

Крім того, за даними того ж YouControl, цей ФОП може мати ознаки фіктивності – адже основним видом його діяльності вказана неспеціалізована оптова торгівля. "Наявність "загальних" видів діяльності може свідчити про те, що діяльність контрагента не спрямована на досягнення реальних результатів і має ознаки фіктивності. Непоодинокими є випадки, коли компанії обирають види діяльності "загального" характеру, для прикриття недобросовісної діяльності", – пояснили аналітики.

Сестра Богдана, Юлія Загинай, балотувалась в депутати Київської міської Ради від партії "Слуга Народу".

Також вона є помічницею народного депутата  — кума керівника ОП Єрмака Миколи Тищенка.

Нагадаємо, саме скандальний Микола Тищенко виявився одним з двох нардепів, які голосували проти негайного відкриття декларацій усіх чиновників.

Останній з численних скандалів з Тищенком стосується кол-центрів. У мережі поширили аудіозаписи, на яких нібито народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко вимагає від офісів ввійти з ним в долю та вибудував навіть певний прайс-лист - скільки буде коштувати вхід в офіси, закриття подальших справ проти них, а також "неувага" правоохоронців до "своїх" кол-центрів.

Читайте також

1