Молодий священник сів на три роки за вбивство у ДТП

Душпастир сів за кермо п'яним
Молодий священник сів на три роки за вбивство у ДТП
арешт, в’язниця Фото: RODNAE Productions з Pexels
21 Грудня 2020, 12:15
читать на русском

29-річний священник Василь Фітьо у Львівській області отримав вирок суду за "п'яне ДТП" із летальним наслідком.

Настоятель церкви Святої великомучениці Параскеви у селі Берлин (Львівська область) сів за кермо у сильному алкогольному сп’янінні, перевищив швидкість і втратив контроль над автомобілем. Автівка душпастиря перекинулась. Унаслідок цього один пасажир загинув, а ще двоє отримали важкі травми.

Вирок священнику оголосив суд. Йому призначили три роки позбавлення волі, повідомляє Zaxid.net.

Читайте також

Нагадаємо, ДТП сталася 22 серпня 2020 року на дорозі Броди-Берестечко біля села Шнирів. Настоятель церкви Василь Фітьо їхав за кермом свого автомобіля Hyundai Santa Fe у нетверезому стані. На одному з поворотів він не впорався із керуванням через що автомобіль перекинувся. Внаслідок ДТП загинув 46-річний пасажир автомобіля, ще двоє неповнолітніх дівчат отримали травми та були госпіталізовані.

Надалі експертиза показала, що у крові священника на момент скоєння ДТП було 3,32 проміле алкоголю, що у 16 разів перевищувало норму (0,2 проміле).

Під час судового засідання у Бродах 15 грудня Василь Фітьо визнав свою провину у скоєнні смертельної ДТП. Він розповів, що того дня разом з двома односельцями купався в озері та пив горілку. Потім до чоловіків підійшли дві знайомі дівчини та попросили підвезти їх додому.

1