600 тисяч доларів глави Федерації роботодавців Дмитра Олійника у "дивані" інвестбанкіра Мазепи: сліди ведуть до Росії

Фігура одіозного інвестбанкіра Ігоря Мазепи обростає новими скандальними подробицями
600 тисяч доларів глави Федерації роботодавців Дмитра Олійника у "дивані" інвестбанкіра Мазепи: сліди ведуть до Росії
Дмитро Олійник
2 Червня 2023, 09:23
читать на русском

Як стверджує голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, Мазепа займався порятунком активів російського олігарха Дерипаски в Україні.

Про це голова ЦПК написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За даними Шабуніна, саме Ігор Мазепа рятував кар'єрний бізнес Дерипаски в Україні.

Йдеться про Жежелівський та Хустівський кар'єри, акції яких належали австрійському концерну STRABAG SE, 25% якого володіє Дерипаска. За кілька місяців до повномасштабного вторгнення кар'єри були продані офшорній компанії Samsta Limited.

"Бенефіціарами цієї угоди була низка українських бізнесменів, у тому числі й Мазепа. Мазепа та його партнери не могли не розуміти, що цією угодою вони допомагають Дерипасці рятувати свої активи", - заявив Шабунін. За 6 днів до рішення про націоналізацію активів Дерипаскі відбулася ще одна спроба продажу кар'єрів. Депозитарною організацією у цій угоді виступила компанія Мазепи.

Раніше Нацполіція вилучила у Мазепи 600 тисяч доларів. Після чого близький до опального олігарха Дмитра Фірташа глава Федерації роботодавців України Дмитро Олійник почав надсилати до всіх інстанцій запити, стверджуючи, що вилучені гроші належать його синові.

Обшуки пройшли у зв'язку із кримінальною справою про шахрайство при придбанні корпоративних прав компанії ТОВ "Навігатор Майницьке", яка видобуває газ на Майницькому родовищі у Львівській області. За інформацією, як повідомляється, наданою Олійником, його син є партнером Мазепи у придбанні ТОВ "Навігатор Майницьке", і гроші належать йому

Виникає питання: чи не допомагає голова Федерації роботодавців Олійник Мазепі відмивати брудні російські гроші? Адже якщо 600 тисяч (або більше) доларів було заплачено Мазепі за операцію прикриття російського бізнесу, це означатиме для Мазепи гарантовану кримінальну справу. Виходить, що Олійник як учасник схеми допомагає Мазепі прикривати свої "російські" справи! Чи можливо на додаток до справи за 190 статтею "Шахрайство", яку розслідує Нацполіція, СБУ варто порушити справу за 111 статтею "Держзрада" і позайматися подібними товаришами?

Читайте також

1