6600 грн від ООН: хто з українців може оформити виплати

Грошова допомога доступна для мешканців 12 областей
6600 грн від ООН: хто з українців може оформити виплати
Купюри, гривня, гроші в конверті Фото: УНІАН
28 Вересня 2022, 23:12
читать на русском

Управління Верховного комісара ОНН розширило категорії людей, які можуть претендувати на грошову допомогу.

Як повідомили в благодійному фонді "Право на захист", допомога передбачає виплату 2200 грн на місяць на людину протягом трьох місяців.

На ці виплати можуть розраховувати мешканці у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях, пише "Пенсійний кур'єр".

Хто може отримати допомогу:

  • переселенці, які перемістилися після 24.02.22;
  • особи, які не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська та Чернігівська;
  • люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 р.

Окрім цього, особи мають відповідати одній з категорій вразливості:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або кількома особами, які мають інвалідність, хронічні захворювання чи особливі потреби;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Дохід у претендентів на отримання допомоги має бути меншим за 5400 грн на місяць на особу. Окрім цього, важливою умовою є не отримання родиною коштів від інших міжнародних організацій.

Нагадаємо, що переселенці з Мелітополя та району зможуть отримати фінансову допомогу в розмірі 6600 гривень від міжнародної гуманітарної організації Save the children у Запоріжжі.