68% громадян вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку

Третина українців не очікує жодних змін у економічному становищі країни у наступні півроку
68% громадян вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку
Фото: picsfab.com
24 Вересня 2020, 18:02
читать на русском

68% українців вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 18% – оцінюють вектор розвитку справ як правильний. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

63% опитаних переконані, що економічне становище України за останні півроку скоріше погіршилося. Лише 7% побачили покращення. 26% – не відчули жодних змін, повідомляється на сайті "Рейтингу".

Про погіршення економічної ситуації власної родини говорили 49% респондентів. Лише 6% заявили, що їхня фінансова ситуація зазнала покращення. 44% вважають, що нічого не змінилося.

Читайте також

Водночас, оцінюючи найближче майбутнє, 32% не очікують жодних змін у економічному становищі країни у наступні півроку, 43% – очікують погіршення, водночас 15% – покращення.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. Терміни проведення: 3-6 вересня 2020 р.

1