79% українців підтримують ідею масового тестування населення

І 17% - протилежної думки
79% українців підтримують ідею масового тестування населення
Тестування від коронавірусу (фото: pexels)
4 Грудня 2020, 12:58
читать на русском

­На початку грудня 2020 року 79% українців підтримують ідею масового тестування населення та обов’язкову ізоляцію виявлених хворих як засіб боротьби із коронавірусом, інші 17% респондентів - дотримуються протилежної думки.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

В ефективність тестування та ізоляції інфікованих вірять 73% українців, не вірять 19% респондентів, - йдеться у повідомленні.

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 27 листопада - 1 грудня 2020 року серед 1200 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Читайте також

Нагадаємо, що значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Зазначається, що 55% українців готові особисто провакцинуватися від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Утім, 40% не готові зробити щеплення навіть безкоштовно.

У тому випадку, якщо вакцина буде платною, лише 35 % респондентів готові зробити щеплення. Відповідно, 57% не бажають платити за вакцинацію від коронавірусу.

В основному безкоштовно вакцинуватися хочуть люди старшого віку, а також мешканці сіл. Молоді люди й жителі Києва готові зробити щеплення за гроші.