Абрамовський розповів, чому пішов з посади глави Мінекології

Рішення РНБО вказує, що у відомстві незадовільно виконують укази президента
Важливо
Абрамовський розповів, чому пішов з посади глави Мінекології
Роман Абрамовський Фото: УНІАН
23 Жовтня 2021, 11:55
читать на русском

Глава Міністерства екології Роман Абрамовський розповів, чому написав заяву на звільнення. За його словами, РНБО вирішило, що робота незадовільна, і він підкорився.

Про це Абрамовський сказав у коментарі Цензор.НЕТ.

Я вважаю, що рішення РНБО, яке вказує, що ми незадовільно виконуємо укази президента, – достатня підстава, щоб написати заяву про відставку. Я з цим не погоджуюсь, але яка різниця, якщо є протокол РНБО, - сказав він.

За його словами, виконання указів у відомстві непогане, але невиконаних більше, ніж в інших міністерства.

Більше того, деякі речі можна виконати лише після ухвалення законів. Є такі завдання, які з нас у Кабінеті Міністрів зняли, бо вони переписані на інші міністерства та органи виконавчої влади. Але є завдання, які передбачають щоквартальне звітування. Як їх можна виконати? Ми щокварталу звітуємо про їхнє супроводження. Є завдання, які не виконані. Наприклад, погодження Кодексу про надра вже відбувається півтора року. РНБО недавно внесла додаткові уточнення, ми знову зупинили роботу і займаємося узгодженням. Але такі речі в Кабміні займають 4-5 місяців, бо дуже багато різних процедур і зауважень, - пояснив Абрамовський.

Сам міністр має багато зауважень щодо Держекоінспекції, суб'єкт призначення голови - Кабінет міністрів. Абрамовський додав, що все ж таки для звільнення керівника мають бути формальні підстави – це або щорічне оцінювання, або дисциплінарне провадження.

Чому я так кажу, бо може бути ситуація, що звільнений керівник може поновитися за рішенням суду потім і отримати ще й компенсацію з бюджету. Крім того, колишньому керівнику геологічної служби вручили підозру саме за такі збитки бюджету, бо він звільнив співробітника, а той потім поновився, - сказав міністр.

Нагадаємо, що 18 жовтня народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура розповів, що цього тижня заяву на відставку з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України може написати Роман Абрамовський.

Вже наступного дня, 19 жовтня, глава Мінекології Роман Абрамовський написав заяву про звільнення "за власним бажанням".

Кандидатом на посаду глави Мінекології висунули народного депутата від "Слуги народу" Андрія Жупанина. Він вже поспілкувався з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та главою фракції СН Давидом Арахамією.

Читайте також