Адвокати Абрамовича використовують лист від Арахамії для скасування санкцій

У листі Арахамія заявив, що російський олігарх сприяв евакуації 400 тисяч українців
Адвокати Абрамовича використовують лист від Арахамії для скасування санкцій
9 Червня 2022, 15:56
читать на русском

Адвокати російського олігарха Романа Абрамовича використовують лист від члена переговорної групи, нардепа від "Слуги народу" Давида Арахамії про допомогу бізнесмена в порятунку жителів України. Так вони намагаються скасувати санкції проти Абрамовича.

Про це повідомляє британське видання The Times.

Видання має у своєму розпорядженні документи позовів юристів Абрамовича проти Європейського Союзу та уряду Великобританії. Арахамія для суду підтвердив, що Абрамович допоміг врятувати 400 тисяч українців.

Завдяки сприянню пана Абрамовича, делегації досягли домовленостей щодо організації гуманітарних коридорів, через яких змогли врятувати більше 400 000 людей.

Крім цього, його зусилля з обміну військовополоненими допомогли звільнити з полону кілька сотень людей. Абрамович продовжує бути глибоко залученим у процес перемовин, а також організації гуманітарної допомоги, - цитує видання лист Арахамії.

Юристи стверджують, що Абрамович не може належним чином залучатися в процес переговорів, оскільки юридичні компанії й консультанти не хочуть потрапити під санкції через співпрацю з підсанкційним олігархом.

Також вони додають, що він не може подорожувати до країн ЄС, а отже виконувати функції з організації переговорів.

Крім цього, адвокати подали податкові декларації Абрамовича, які нібито свідчать, що він за останні кілька років сплатив більше податків у Великій Британії і ЄС, ніж в росії. У позовійдеться, що керівництво ЄС помилково приписує Абрамовичу зв’язки з Кремлем і підтримку російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що Канада запровадила новий пакет санкцій проти Росії, яка розпочала війну проти України. Рекламним агентствам та агентствам зі зв'язків з громадськістю заборонили працювати на російські нафтогазові компанії.

Читайте також

1