Аеропорт "Бориспіль" у березні відновить роботу терміналу F

Роботу вирішили відновити для розвантаження основного термінала D
Аеропорт "Бориспіль" у березні відновить роботу терміналу F
Аеропорт Бориспіль
21 Січня 2022, 22:11
читать на русском

Аеропорт "Бориспіль" зі стартом літньої навігації польотів 27 березня планує відновити роботу терміналу F.

Про це повідомляє сайт avianews.com.

Фінансовий план аеропорту "Бориспіль" на 2022 рік передбачає обслуговування 13,1 млн пасажирів. Це означає, що в пікові години пропускна здатність терміналу D не буде справлятися з фактичним числом пасажирів, які вилітають або прилітають. Роботу терміналу F вирішили відновити саме для розвантаження основного термінала D, - йдеться в повідомленні.

В аеровокзальному комплексі F обслуговуватимуть пасажирів лоукостерів і авіакомпаній, які спеціалізуються на прямих перельотах з точки в точку. Зараз аеропорт веде переговори з такими авіаперевізниками про зміну терміналу, проте поки не готовий оголосити їх список.

Нагадаємо, аеровокзальний комплекс закрили 2 роки тому після введення обмежень на подорожі по всьому світу і значного падіння пасажиропотоку. Для економії коштів всі рейси зосередили в терміналі D, який на той момент був напівпорожнім.

Під час попередньої роботи терміналу F до березня 2020 року він став базою для лоукостерів Ryanair і SkyUp. Будівля не має телетрапів, однак дозволяє проводити посадку пасажирів пішки. Це зменшує час стоянки літака, і авіакомпанії додатково економлять на доставлянні пасажирів до літака за допомогою автобусів.

Термінал F вперше ввели в експлуатацію в 2010 році. Це 2-поверхова будівля площею 20 тис.квадратних метрів, яка призначена для обслуговування тільки міжнародних рейсів як на приліт, так і на виліт.

Нагадаємо, що генеральному директору аеропорту "Бориспіль" Олексію Дубревського за грудень 2021 року нарахували 342,3 тис. гривень заробітної плати.

Читайте також

1