Активи Козака: під санкції потрапило не все майно нардепа - відео

Головне
Нерухомість Козака записана на родичів, а вклади розміщені у білоруських банках
Головне
4 Лютого, 17:18 244

Власник телеканалів, на які наклали санкції, Тарас Козак, має чимало майна, записаного на родичів та вклади за кордоном. Ці активи нардепа не потрапили під санкції.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Слідство.Інфо.

У сюжеті журналістів йдеться про те, що велика частка майна нардепа Козака формально належить не йому, а його рідним. Крім того, соратник Медведчука (досьє Віктора Медведчука) має вклади у білоруських банках. Ця нерухомість не потрапляє під українські санкції.

Зокрема, у своїй декларації за 2019 рік Козак зазначив частки у 12 компаніях, будинок на 330 кв.м у селі Сокільники під Львовом та офіс на 100 кв.м у Львові. У Києві Козак також орендує будинок у компанії, що належить дружині Медведчука Оксані Марченко.

Згідно з декларацією на рахунках політика у Білорусі зберігається понад 7 млн євро. В українському "Укрбудінвестбанку" Козак має понад 378 тисяч грн та 30 тисяч євро, а готівкою - 150 тисяч євро та майже 2,5 млн грн.

До активів Козака, які не потрапили під санкції належить майно молодшого брата нардепа Богдана Козака. Той, своєю чергою, володіє 12-ма квартирами у Києві. 11 з яких розташовані у житловому комплексі Eliseum, а ще одна, площею майже 2500 кв.м - на Печерську.

У Львові Богдану Козаку належить будинок, квартира, два паркомісця та дві комірки, а в області - будинок та кілька земельних ділянок. Ще 24 ділянки землі у львівській області він орендує. Також Козак-молодший веде спільний бізнес із братом Віктора Медведчука Сергієм — зокрема, вони займаються вантажівками, будівництвом та видобуванням піску.

Читайте також

Чимало майна записано й на 70-річну матір братів Козаків Софію. Пенсіонерка має квартиру та паркомісце у Львові, будинок та три земельні ділянки у Львівській області та чотири квартири у новобудові в Києві.

Цивільна дружина Козака Наталія Лавренюк займається нафтовидобувним бізнесом у Росії разом з Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука.

Лавренюк володіє, зокрема, квартирою в Києві, 10-ма земельними ділянками у Київській області, будинком, квартирою та офісом у Львові. Раніше програма "Схеми" розповідала ще й про вісім земельних ділянок Наталії Лавренюк у Тарасівці під Києвом. У 2019 році там велося будівництво. Зараз же, відповідно до реєстру нерухомості, на цій землі вже звели три будинки площею понад пів тисячі квадратних метрів. Будинки огороджені високим парканом і обвішані камерами спостереження.

Також Лавренюк володіє елітною автівкою - MERCEDES-BENZ V 300 D 2020 року випуску. Зараз такий автомобіль коштує приблизно три мільйони гривень.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"