Активи Козака: під санкції потрапило не все майно нардепа - відео

Нерухомість Козака записана на родичів, а вклади розміщені у білоруських банках
Головне
Активи Козака: під санкції потрапило не все майно нардепа - відео
Тарас Козак (Фото: zaxid.net)
4 Лютого 2021, 17:18
читать на русском

Власник телеканалів, на які наклали санкції, Тарас Козак, має чимало майна, записаного на родичів та вклади за кордоном. Ці активи нардепа не потрапили під санкції.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Слідство.Інфо.

У сюжеті журналістів йдеться про те, що велика частка майна нардепа Козака формально належить не йому, а його рідним. Крім того, соратник Медведчука (досьє Віктора Медведчука) має вклади у білоруських банках. Ця нерухомість не потрапляє під українські санкції.

Зокрема, у своїй декларації за 2019 рік Козак зазначив частки у 12 компаніях, будинок на 330 кв.м у селі Сокільники під Львовом та офіс на 100 кв.м у Львові. У Києві Козак також орендує будинок у компанії, що належить дружині Медведчука Оксані Марченко.

Згідно з декларацією на рахунках політика у Білорусі зберігається понад 7 млн євро. В українському "Укрбудінвестбанку" Козак має понад 378 тисяч грн та 30 тисяч євро, а готівкою - 150 тисяч євро та майже 2,5 млн грн.

До активів Козака, які не потрапили під санкції належить майно молодшого брата нардепа Богдана Козака. Той, своєю чергою, володіє 12-ма квартирами у Києві. 11 з яких розташовані у житловому комплексі Eliseum, а ще одна, площею майже 2500 кв.м - на Печерську.

У Львові Богдану Козаку належить будинок, квартира, два паркомісця та дві комірки, а в області - будинок та кілька земельних ділянок. Ще 24 ділянки землі у львівській області він орендує. Також Козак-молодший веде спільний бізнес із братом Віктора Медведчука Сергієм — зокрема, вони займаються вантажівками, будівництвом та видобуванням піску.

Читайте також

Чимало майна записано й на 70-річну матір братів Козаків Софію. Пенсіонерка має квартиру та паркомісце у Львові, будинок та три земельні ділянки у Львівській області та чотири квартири у новобудові в Києві.

Цивільна дружина Козака Наталія Лавренюк займається нафтовидобувним бізнесом у Росії разом з Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука.

Лавренюк володіє, зокрема, квартирою в Києві, 10-ма земельними ділянками у Київській області, будинком, квартирою та офісом у Львові. Раніше програма "Схеми" розповідала ще й про вісім земельних ділянок Наталії Лавренюк у Тарасівці під Києвом. У 2019 році там велося будівництво. Зараз же, відповідно до реєстру нерухомості, на цій землі вже звели три будинки площею понад пів тисячі квадратних метрів. Будинки огороджені високим парканом і обвішані камерами спостереження.

Також Лавренюк володіє елітною автівкою - MERCEDES-BENZ V 300 D 2020 року випуску. Зараз такий автомобіль коштує приблизно три мільйони гривень.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"

1