Активісти влаштували пікет під вікнами скандального судді

Акцію спричинив арешт генерал-лейтенанта Ігоря Павловського
Ексклюзив
Активісти влаштували пікет під вікнами скандального судді
Протести під квартирою Олексія Соколова (Фото: Парламент.UA)
14 Липня 2021, 14:43
читать на русском

Під вікнами квартири скандально відомого судді Печерського районного суду Олексія Соколова активісти мітингували через арешт генерал-лейтенанта Ігоря Павловського та непомірну, як для українських реалій заставу розміром 475 млн гривень, передає кореспондент Парламент.UA.

Рішення судді Соколова активісти вважають політичним замовленням із боку Офісу президента Зеленського.

Активісти організації “Невідомий патріот” зустрічали суддю із плакатами “Руки геть від бойового генерала”, “Чим пахнуть рублі?”, та “Соколову - заставу 475 млн грн”.

Суддя Соколов спробував вийти з іншого боку будівлі, але активісти його помітили та наздогнали його вже біля автівки, щоб поставити питання особисто, чи вважає він такий залог справедливим, але суддя мовчки сів в авто та поїхав у справах.

Суддя Олексій Соколов (скріншот відео)

За словами лідера організації “Невідомий патріот” Євгена Строканя, подібне рішення судді може мати і особисті мотиви, адже до нього є питання із багатьох судових рішень Олексія Соколова.

Строкань нагадав, що раніше Соколов змінив тримання під вартою на домашній арешт звинуваченому у розстрілах на Майдані спецпризначенцю Володимиру Костенку, а потім вже інший суддя відпустив на поруки цього ж офіцера спецпідрозділу “Омега”.

Варто також відзначити, що народний депутат Володимир Ар`єв раніше на своїй сторінці у ФБ писав, що впевнений в тому, що на суддю Соколова тиснуть з боку заступника голови Офісу президента Зеленського Андрія Смирнова, котрий від імені президента вимагає “жорстких рішень у запобіжних заходах стосовно генерала Павловського” та ексголови правління “Кузні на рибальському” Валерія Шандри.

Нагадаємо, 12 липня Печерський суд Києва на вимогу Державного бюро розслідувань на два місяці арештував колишнього заступника міністра оборони (за часів президента Порошенка), бойового генерала Ігоря Павловського. Державне бюро розслідувань підозрює його, а також двох ексначальників департаменту міноборони та голову правління підприємства "Кузня на Рибальському" Валерія Шандру у змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери "Кентавр" та авто медичної допомоги.

1