Генерала Павловського арештували на два місяці: які звинувачення

Печерський суд дав згоду на арешт колишнього заступника міністра оборони на вимогу ДБР
Головне
Генерала Павловського арештували на два місяці: які звинувачення
Ігор Павловський, якого підозрюють в розтраті 149 млн Фото: УНІАН
12 Липня 2021, 16:00
читать на русском

Печерський суд Києва на вимогу Державного бюро розслідувань на два місяці арештував колишнього заступника міністра оборони (за часів президента Порошенка), бойового генерала Ігоря Павловського.

Суд також постановив, що альтернативою арешту може бути грошова застава у майже 500 млн гривень, повідомляє Бі-Бі-Сі. Павловський сказав журналістам, що таких коштів у нього немає. Він також повідомив, що рішення суду оскаржуватиме.

Державне бюро розслідувань підозрює його, а також двох ексначальників департаменту міноборони та голову правління підприємства "Кузня на Рибальському" Валерія Шандру у змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості. Йдеться про десантні катери "Кентавр" та авто медичної допомоги.

У ДБР стверджують, що дії посадовців призвели до збитків державі на понад 475 млн гривень. Покарання за цими статтями передбачає від семи до 10 років ув'язнення.

Бі-Бі-Сі нагадує, що минулого тижня Печерський суд арештував на два місяці на вимогу ДБР керівника "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру, а також двох колишніх підлеглих Павловського, керівників департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки міноборони Андрія Араптанова та Романа Башинського. Кожному з них встановили заставу у понад 400 млн гривень.

Сам Павловський усі звинувачення заперечує. За його словами, "Кузня на Рибальському" - єдине підприємство в Україні, яке здатне виготовляти військові кораблі, й всі процедури, пов'язані з ним, законні.

Читайте також

1