Прокурори передали до суду обвинувачення у держзраді щодо генерала СБУ Шайтанова

Досудовим розслідуванням встановлено, що генерал-майор збирав на території України інформацію, яка становить державну таємницю та передавав її представникам спецслужб Російської Федерації
Прокурори передали до суду обвинувачення у держзраді щодо генерала СБУ Шайтанова
Фото: СБУ

Прокурори затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно одного з колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова. Його звинувачують у вчиненні державної зради та замаху на скоєння терористичного акту.

Про це повідомили у пресслужбі ОГП.

Зазначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що генерал-майор збирав на території України інформацію, яка становить державну таємницю та передавав її представникам спецслужб Російської Федерації.

Читайте також

За їх завданням, на території України він підшуковував осіб для вчинення теракту серед колишніх військовослужбовців СБУ, а саме - вбивства відомого добровольця Адама Осмаєва.

У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

❗️Зрадник і колишній генерал-майор СБУ Шайтанов постане перед судом8 жовтня 2020 року слідчими Служби безпеки України...

Gepostet von Служба безпеки України am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Нагадаємо, 14 травня СБУ заявила, що контррозвідка затримала завербованого Федеральною службою безпеки Росії генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова за підозрою у державній зраді та вчиненні терактів. Зокрема у спецслужбі вважають, що він планував вбивство добровольця Адама Осмаєва. За інформацією слідства, викрити Шайтанова вдалося завдяки їхньому агенту — Івану Лукашевичу, який нібито співпрацював з Шайтановим, передаючи інформацію правоохоронцям.

Зазначається, що Шайтанов перебував на агентурному зв’язку під псевдонім «Бобиль» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова, який є співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ — підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і інших держав.

1