Альфа-Банк в Україні змінює назву

Відтепер фінустанова називатиметься Сенс Банк
Альфа-Банк в Україні змінює назву
Альфа Банк Фото: https://alfabank.ua/news
11 Липня 2022, 23:11
читать на русском

Альфа-Банк в Україні змінює назву та стає Сенс Банком.

Як повідомляє FinClub, сьогодні фінустанова вже повідомила Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку про перейменування.

Повне найменування українською мовою: акціонерне товариство "Сенс Банк". Англійською банк тепер буде йменуватися Joint Stock Company Sense Bank, - пише видання.

Альфа-банк зберігає 6% усіх депозитів українців. До війни основними акціонерами банку були представники російської Альфа-груп - Андрій Косогов, Петро Авен та Михайло Фрідман. Після того Авен та Фрідман потрапили під санкції, Нацбанк України усунув росіян від оперативного управління банком та призначив незалежним довіреним представником болгарського економіста Симеона Дянкова.

Нагадаємо, у червні правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних. Повідомлялося, що кожен вкладник АТ "Мегабанк" отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Читайте також

1