Америка ввела санкції проти російських компаній

Під санкції потрапило Міноборони Росії
Америка ввела санкції проти російських компаній
США, Росія Фото: @jhaland Unsplash
22 Грудня 2020, 09:59
читать на русском

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти російських компаній. Про це сказано в документі, опублікованому на сайті американського міністерства торгівлі.

Всього в списку значаться 41 російська і 58 китайських організацій.

Зокрема, з російських організацій під санкції потрапили Міноборони, Служба зовнішньої розвідки, ракетно-космічний центр "Прогрес", Рособоронекспорт, а також корпорація "Ростех", компанії "МіГ", "Цивільні літаки Сухого", "Туполєв", Об'єднана авіабудівна корпорація.

Про те, що Міністерство торгівлі США ввело нові санкції проти Росії, стало відомо 18 грудня. Нові обмеження ввели проти тих, хто нібито причетний до діяльності, "яка суперечить національній безпеці або інтересам США в міжнародній політиці".

Читайте також

Нагадаємо, 12 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення про продовження санкцій відносно чотирьох росіян у справі про інцидент з отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

У рішенні Євросоюзу зазначається, що громадяни Росії звинувачуються в застосуванні нервово-паралітичної речовини. Відносно них продовжені санкції до 16 жовтня 2021 року.

20 жовтня Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

1