Американські безпілотники завдали удару по лідерах Аль-Каїди в Сирії

Загинуло щонайменше 17 терористів
Американські безпілотники завдали удару по лідерах Аль-Каїди в Сирії
Аль-Каїда (фото з вільних джерел)
23 Жовтня 2020, 15:12
читать на русском

Бойові дрони США у четвер, 23 жовтня, атакували місце зустрічі лідерів Аль-Каїди на північному заході Сирії поблизу турецького кордону та сирійського міста Ідліб. Загинуло більше десятка лідерів терористичного руху.

Про це повідомляє інформагентство France24.

Збройні сили США здійснили удар проти групи вищих керівників Аль-Каїди в Сирії, які зустрічалися поблизу Ідлібу, Сирія, - заявила прессекретарка Центрального командування США майор Бет Ріордан.

Ріордан додала, що усунення цих лідерів порушить здатність терористичної організації здійснювати подальші дії та глобальні атаки, що загрожують громадянам США, їхнім партнерам та невинним цивільним особам.

Читайте також

Вона не вказала кількість смертей від удару,  але британський моніторинговий центр в Сирії повідомив, що в результаті операції, яка була спрямована проти обідньої зустрічі джихадистів у селі Джакара в районі Салкін, загинуло щонайменше 17 членів Аль-Каїди, зокрема 11 лідерів організації.

Село Джакара знаходиться в останньому великому повстанському бастіоні провінців в Ідлібі, в якому домінує група Хаят Тахрір аль-Шам (HTS), очолювана колишнім членом Аль-Каїди, та її союзники-повстанці. Це угрупування налаштоване вороже як до режиму Башара аль-Асада, так і до протурецьких сил, які контролюють Ідліб.

Керівник Сирійської обсерваторії Рамі Абдель Рахман заявив, що серед вбитих було 5 несирійських джихадистів, але їх національність не була відома відразу.

Їх запросили вечеряти в наметі на фермі в Джакарі, - сказав він.

Читайте також

Зазначається, що удар у четвер, 23 жовтня, відбувся після того, як з'ясувалося, що 18-річний хлопець, який минулого тижня вбив шкільного вчителя у Франції за показ мультфільмів про пророка Мухаммеда в класі, контактував з російськомовним джихадистом у Сирії.

Особа російськомовного джихадиста ще не відома, але французька газета Le Parisien стверджувала, що IP-адреса людини була простежена до Ідліба.

Нагадаємо, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав владу України допомогти повернути на батьківщину 100 українських жінок і дітей з сирійського табору біженців Ель-Холл.

1