Американські сенатори виступили за збільшення військової допомоги для України

На летальну зброю хочуть використати 125 млн доларів
Американські сенатори виступили за збільшення військової допомоги для України
Прапор США Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
25 Листопада 2021, 09:17
читать на русском

Двоє американських сенаторів Роб Портман (штат Огайо) та Джин Шахін (штат Нью-Гемпшир) закликали збільшити військову допомогу для України на 50 мільйонів доларів та передбачити 125 мільйонів доларів на летальну зброю для України.

Про це повідомляє Politico, зазначивши, що двопартійний пакет передбачає збільшення допомоги Пентагону Україні до 350 мільйонів доларів та використання 125 мільйонів доларів (проти попередніх 75 мільйонів доларів) із цієї суми на летальну зброю.

Сенатор Портман також виступив за направлення додаткової допомоги Україні, зокрема засобів протиповітряної оборони, "які матимуть життєво важливе значення для стримування цієї останньої російської загрози".

Ми маємо зробити все можливе, щоб підтримати нашого союзника Україну в цей час, - сказав сенатор, закликавши президента США Джо Байдена.

Як повідомляє видання, компенсуватися військова допомога Україні буде за рахунок скорочення фінансування навчання та оснащення Збройних сил Афганістану, яке було схвалене до захоплення країни талібами.

Нагадаємо, що раніше Bloomberg повідомляв, що міжнародна розвідка помітила нове нарощення військ Росії та бойової техніки біля кордону з Україною. Батальйон основних бойових танків Т-80У був перекинутий на залізничний вокзал у Воронезькій області 7 листопада.

Розвідка припускала, що техніку доставляли на полігон у Погоново за 250 км від України – раніше Росія туди відправляла додаткові військові сили, викликавши занепокоєння європейської спільноти.

Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1