АМКУ рекомендує АЗС знизити ціни на пальне

Цінами на бензин в Україні зацікавилися антимонопольники
Головне
АМКУ рекомендує АЗС знизити ціни на пальне
Пальне, бензин Фото: УНІАН
26 Березня 2021, 16:06
читать на русском

Антимонопольний комітет надав рекомендації автозаправкам щодо зниження цін на пальне.

Про це йдеться у заяві АМКУ.

Антимонопольний комітет України проаналізував роздрібні ціни на пальне в мережах АЗС і дійшов висновку, що вони завищені.

Оскільки котирування на Європейських біржах і рівень закупівельних цін є одними із факторів, які впливають на формування роздрібних цін на високооктанові бензини, дизельне паливо та СВГ на території України, їх зниження має забезпечити зниження закупівельних цін на нафтопродукти на території України, а отже є підставою для зміни роздрібних цін, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

АМКУ рекомендував основним учасникам ринку:

  • утриматися від вчинення дій, що можуть призвести до порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку роздрібної реалізації високооктанових бензинів, дизельного палива та СВГ;
  • ужити заходів щодо встановлення роздрібних цін на СВГ, високооктанові бензини та дизельне паливо на рівні, який існував би за умов значної конкуренції на ринку та відповідав об’єктивній ситуації на ринку.

Зазначається, що рекомендації отримали наступні АЗС: WOG, OKKO, Ukrnafta, AMIK, Shell, Socar, UPG, БРСМ, Avantage-7 і Glusco.


Контекст. Кабінет міністрів України вирішив активізувати діяльність міжвідомчих робочих груп в областях для проведення заходів із метою боротьби з нелегальним обігом пального.

Робочі групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі.

Також уряд хоче змусити виробників бензину та дизпалива збільшити пропозиції, щоб збалансувати ціни на ринку нафтопродуктів.

1