На заправках в Україні перевірятимуть якість пального - Шмигаль

Кабмін вирішив боротися із нелегальним обігом пального
На заправках в Україні перевірятимуть якість пального - Шмигаль
Бензин, пальне, автозаправка Фото: Рexels
10 Березня 2021, 11:14
читать на русском

Кабінет міністрів України вирішив активізувати діяльність міжвідомчих робочих груп в областях для проведення заходів із метою боротьби з нелегальним обігом пального.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, урядовці провели нараду за участю представників Мінекономіки, Мінрегіону, Офісу президента, Антимонопольного комітету, Нацполіції, ДСНС та інших уповноважених органів.

Робочі групи проводять щоденний моніторинг цін на пальне в кожному районі, - сказав Шмигаль.

Читайте також

За підсумками наради прем'єр дав низку доручень:

  • Антимонопольному комітету провести перевірку дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час реалізації світлих нафтопродуктів.
  • Держмитслужбі, Держпродспоживслужбі та Держекоінспекції за тиждень подати до Кабінету Міністрів пропозиції щодо здійснення лабораторних досліджень якості пального та пропозиції щодо створення державної системи якості пального.
  • За участі представників нафтогазової галузі, профільних асоціацій, органів місцевого самоврядування, ДФС, ДСНС, Нацполіції та інших уповноважених органів, активізувати діяльність робочих груп та проведення спільних заходів для боротьби з нелегальним обігом пального в Україні.

Контекст. На початку березня Кабінет міністрів почав з'ясовувати причину зростання цін на пальне. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив перевірити ціни на автозаправках.

Раніше директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн заявив, що однією з основних причин підвищення цін на нафтопродукти в Україні є несвоєчасна реакція українських мереж АЗС на зростання світових цін на нафту, яке спостерігається ще з осені минулого року.