Аморальна спекуляція на горі українців: в МЗС обурені заявами Угорщини щодо війни

В Україні закликали залишити у минулому стрімке зближення Угорщини з РФ
Аморальна спекуляція на горі українців: в МЗС обурені заявами Угорщини щодо війни
twitter.com/OlegNikolenko
29 Березня 2022, 18:02
читать на русском

В Міністерстві закордонних справ України вважають глибоко аморальними неправдиві повідомлення, які поширює очільник угорського МЗС Петер Сійярто.

Про це йдеться у коментарі речника міністерства Олега Ніколенка на запит "Європейської правди".

Так, в Україні спростували заяви міністра закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, який в черговий раз підкреслив, що Угорщина не буде постачати зброю Україні, оскільки це нібито втягне країну у війну. Водночас він звинуватив представників лівого крила, які закликають надати України засоби оборони.

У нас є суперечка з угорськими лівими, лідери яких чітко дали зрозуміти, що виконають усі вимоги президента Зеленського, тим самим втягуючи Угорщину у війну... Тож ставки на 3 квітня зрозумілі: право гарантувати мир і безпеку, чи ліве крило, яке негайно вводить країну у війну!? - заявив Сійярто.

Ніколенко також підкреслив, що Україна не бажає бути об'єктом внутрішньополітичної боротьби в Угорщині.

Аморально спекулювати на горі українців задля отримання політичних дивідендів напередодні парламентських виборів... Закликаємо керівництво Угорщини залишити в минулому стрімке зближення з Росією та усвідомити очевидний факт: без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині, - зазначив представник МЗС України.

Нагадаємо, зустріч Вишеградської групи, яка була запланована на 30-31 березня, не відбудеться через угорську підтримку росії.

Читайте також

1