Амуніція, шоломи, каски: Маляр розповіла, як Міноборони забезпечує армію

Минулого тижня ЗСУ поставлено понад 21 тисячу бронежилетів, 7 тисяч шоломів, 5 тисяч пар взуття та 10 тисяч комплектів літньої форми
Важливо
Амуніція, шоломи, каски: Маляр розповіла, як Міноборони забезпечує армію
Збройні сили України, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
14 Червня 2022, 11:32
читать на русском

Міністерство оборони забезпечує армію бронежилетами, одягом та касками на 65%.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Якщо на 24 лютого у нас співвідношення було приблизно 50 на 50, то станом на кінець травня ми вийшли на співвідношення 65% цього ринку забезпечує Міністерство оборони. Мається на увазі амуніція, шоломи, каски. Менша частина – це те, що за рахунок міжнародної допомоги, за рахунок волонтерів, тобто там, де нам дають. 65% - це те, що ми закуповуємо. І зараз іде тенденція до збільшення цього співвідношення, того, що закуповує саме держава, - сказала Ганна Маляр.

Вона зазначила, що минулого тижня ЗСУ поставлено понад 21 тисячу бронежилетів, 7 тисяч шоломів, 5 тисяч пар взуття та 10 тисяч комплектів літньої форми.

Також нині перебудували систему на ритмічне постачання запасів необхідного безпосередньо до війська. На складах амуніцію зберігати не можна, адже ворог може її знищити.

Маляр додала, що Міноборони почало підготовку до зими.

Ми й до зими готуємося вже. У нас відбуваються поставки і зимового одягу, ми робимо це завчасно, зараз вже перші партії надходять до ЗСУ, - пояснила вона.

Нагадаємо, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк озвучив завдання "мінімум" та "максимум" у війні з росією, а також назвав необхідну для перемоги кількість зброї.

Читайте також

1