Анексія українських територій: США, Канада та Британія ввели нові санкції проти рф

Країни-союзники підтримали Україну та її суверенітет
Важливо
Анексія українських територій: США, Канада та Британія ввели нові санкції проти рф
Прапор росії Фото: УНІАН
30 Вересня 2022, 19:49
читать на русском

Після підписання російським президентом договорів про анексію чотирьох окупованих областей України США та Велика Британія оголосили про введення нових санкцій проти країни-агресорки.

Як повідомили у Мінфіні США, до списку санкцій включено 14 юридичних та фізичних осіб військово-промислового комплексу рф включно з двома міжнародними постачальниками, трьох ключових керівників російської фінансової інфраструктури, найближчих родичів високопоставлених російських чиновників і 278 законодавців російського законодавчого органу.

Зокрема, під санкції потрапили віцепрем’єр-міністр рф олександр новак, голова центробанку росії ельвіра набіулліна, її перша заступниця ольга скоробагатова. Також у списку - син дмітрія мєдвєдєва Ілья.

МЗС Великої Британії, як повідомляє Sky News, заявило, що тепер росія втратить доступ до основних західних послуг, від яких вона залежить. Це ІТ-консультації, архітектурні послуги, інженерні послуги та юридичні консультаційні послуги щодо певних комерційних операцій.

Велика Британія також заборонила експорт майже 700 товарів, які мають вирішальне значення для промислового та технологічного потенціалу росії. Також під санкції Сполученого Королівства потрапила голова центробанку рф ельвіра набіулліна - їй буде заборонено в’їзд до країни, а її активи підлягають замороженню на території Британії.

Канада у відповідь на анексію українських територій вирішила, що запровадить санкції проти 43 російських олігархів, представників фінансових еліт та членів їхніх родин, 35 російських колаборантів та так званого "керівного органу Херсона".

Ці фізичні та юридичні особи - співучасники відчайдушних спроб президента путіна підірвати принципи державного суверенітету й розділяють відповідальність за безглузде кровопролиття в Україні, - наголосили у МЗС Канади.

Також країна заборонила інвестування та експорт до тимчасово окупованих росією регіонів Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо, росія під дулами автоматів провела на окупованих територіях України так звані референдуми щодо входження їх до складу рф. Після оголошення їхніх "результатів" президент РФ владімір путін підписав укази про визнання Херсонської та Запорізької областей незалежними територіями.  

30 вересня у Москві путін разом зі ставлениками Кремля Балицьким, Пушиліним, Сальдо та Пасечніком підписали так звані "договоры о принятии в состав рф" окупованих рашистами чотирьох українських областей.

1