Аномальна спека в Україні: синоптики сказали, коли чекати дощів

Вже незабаром атмосферний фронт несе в Україну похолодання
Аномальна спека в Україні: синоптики сказали, коли чекати дощів
Погода, дощ (фото: Pexels)
15 Серпня 2021, 15:18
читать на русском

Після "африканської спеки", яка триватиме до середини наступного тижня, атмосферний фронт принесе в Україну дощі та прохолоду.

Про це "РБК" повідомила синоптиця Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її прогнозом, у першій половині наступного тижня в Україні очікується спекотна погода з температурою до 34 градусів. Але потім прохолодний атмосферний фронт із заходу принесе дощі та грози.

Птуха каже, що з 16 серпня в Україні значно посилиться спека.

Тиждень розпочнеться із підвищення температури на більшій частині території України. Показники денної температури становитимуть 27-32 градуси, у південно-західних областях навіть до 34 градусів, - сказала вона.

За її словами, більше впливу тепла зазнають південні області, де протягом усього тижня будуть досить високі температури. Водночас у західних областях потепління буде менш відчутним.

Із середини наступного тижня територією України буде проходити атмосферний фронт, який розпочне рух із західних областей, де вже у понеділок очікуються короткочасні дощі. І потім вже у середу, 18 серпня фронт охопить більшу частину України, - додала вона.

Птуха зазначила, що до 23 серпня в західних областях температура повітря знизиться до 25 градусів.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у другій декаді серпня Україну знову накриють істотні опади та різке зниження температури до 26 градусів. Однак в кінці місяця спека повернеться.

Читайте також