Аномальне потепління та опади: якою буде погода в Україні до кінця тижня

Бабине літо прийде раніше
Аномальне потепління та опади: якою буде погода в Україні до кінця тижня
Осінь, погода / Фото: Pexels
26 Вересня 2022, 18:44
читать на русском

В Україну приходить бабине літо - очікується значне потепління, проте воно прийде разом з опадами.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Температура повітря суттєво підвищиться у більшості областей нашої країни, місцями навіть до літніх показників. Разом із потеплінням, відновляться й опади, які в окремих районах будуть інтенсивними та у супроводі гроз. Можна сказати, що друга половина наступного тижня ознаменується настанням "бабиного літа" на більшій частині України, яке буде особливо відчутним у центральних, південних та східних областях, - зазначив він.

Вівторок, 27 вересня - у більшості областей пройдуть дощі. Вдень у північних, центральних та західних областях місцями значні дощі, окремі грози. Вітер південно-східний, 7 - 12 м/с, на півдні місцями пориви, 15 - 20 м/с; у західній частині вітер змінних напрямів, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +9…+14 °С, на півдні +14…+18 °С; вдень +13…+18 °С, у південних, центральних та східних регіонах +19…+24 °С.

Середа, 28 вересня - внаслідок циклонічної діяльності вночі дощі збережуться у північних, східних, південних областях та на крайньому заході; вдень невеликі опади можливі на більшій частині території країни. Вночі та вранці місцями тумани із погіршенням видимості до 200 – 500 метрів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, на півдні та сході +12…+17 °С; вдень повітря прогріється до +15…+20 °С, у південних, центральних та східних областях +21…+26 °С.

Четвер, 29 вересня - дощі пройдуть у західній частині, а також у Приазов'ї та на Донбасі. Вітер переважно південно-східного напрямку, 5 – 10 м/с. Вночі температура повітря становитиме +8…+13 °С, у центральних та південних областях +12…+17 °С; вдень максимальні значення виявляться в районі +18...+23 °С, у південних та центральних областях +24...+28 °С.

П'ятниця, 30 вересня - внаслідок проходження малорухомого атмосферного фронту у більшості областей очікуються невеликі, місцями помірні дощі. Вітер південний / південно-східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі підвищиться до +11…+16 °С, вдень +18…+23 °С, у центральних, південних та східних областях встановляться літні показники на рівні +23…+28 °С.

Субота та неділя, 1-2 жовтня - аномально тепла, на півдні спекотна погода. Разом з цим посилиться і циклонічна діяльність. Атмосферні фронти із заходу принесуть дощі різної інтенсивності на більшу частину території України.

Нагадаємо, що синоптики прогнозують, що до України бабине літо прийде на початку жовтня. Ще одне бабине літо можливе на початку листопада. Тоді в Україні теж очікується тепла та суха погода.