Аномально високий тиск: що підготувала погода на вихідних

По всій Україні очікується прохолодна суха погода
Аномально високий тиск: що підготувала погода на вихідних
Зима, мороз (фото: Pexels)
3 Грудня 2022, 08:08
читать на русском

На вихідних, 3 та 4 грудня, погоду в Україні визначатиме великий антициклон Erik. Через його дію очікується прохолодна та суха погода з аномально високим атмосферним тиском.

Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За словами синоптика, в Україну завдяки стійким східним вітрам надходитиме прохолодне та сухе континентальне повітря. Він прогнозує, що середньодобові температури очікуються на 1-3 градуси нижче за норму. На Закарпатті завдяки горам, які затримують холодну повітряну масу зі сходу, збережеться тепла погода.

"Відзначимо також і аномально високий атмосферний тиск, який в неділю у східних та північних областях досягне 784-785 міліметрів ртутного стовпа, на решті території України коливатиметься в межах 772-780. На це слід звернути увагу особливо людям з метеочутливістю та хронічними захворюваннями серцево-судинної системи", - зазначив Ігор Кібальчич.

Загалом же у перші вихідні грудня в Україні очікується суха, але морозна погода. Вдень у більшості областей буде "нуль" або невеликий "мінус", а ночами температура місцями опускатиметься до -6°...-9°. Традиційно найтепліше буде в південних областях України - до +3°...+4°, та у Закарпатській області, де очікується до +7 тепла.

Водночас у Карпатах оголосили попередження про можливі лавини. За даними Укргідрометцентру, у зв’язку з відлигою 2-4 грудня на високогір'ї Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків перший місяць зими буде не надто холодним та сніжним, як і останні 30 років. У грудні у західних областях, Вінницькій, Житомирській середньомісячна температура буде на градус-півтора вище за норму, на решті території — у межах норми.

Читайте також

1