Синоптики прогнозують грудень у межах кліматичної норми

Початок зими буде не надто холодним і не надто сніжним
Синоптики прогнозують грудень у межах кліматичної норми
Зима (Фото: pexels)
30 Листопада 2022, 08:13
читать на русском

Невдовзі українці відчують на собі справжню зимову погоду, яка заявить про себе в ніч проти 1 грудня. При цьому весь перший місяць зими буде не надто холодним та сніжним, як і останні 30 років.

Такий прогноз дав начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, пише "НВ".

Він зазначив, що у грудні у західних областях, Вінницькій, Житомирській середньомісячна температура буде на градус-півтора вище за норму, на решті території — у межах норми.

Не теплий і не холодний грудень - звичайний, який спостерігався протягом 30 років. Щодо кількості опадів, на всій території України не очікуємо будь-яких відхилень від стандартних значень", - прогнозує Білик.

Щодо опадів, то за словами синоптика, 2 грудня в Україні очікується сніг та мокрий сніг.

Початок грудня - перша декада грудня будуть невеликі опади переважно у вигляді дощу на півдні та снігу та мокрого снігу у північній частині. Коливання температур протягом доби від +5 до -5", - додав він.

При цьому в північній частині країни на початку грудня буде дещо прохолодніше, 3-8 градусів морозу, на північному сході - до 9-10 градусів морозу вночі. Такими будуть мінімальні температури. А максимальні – близько нуля, 1-5 градусів морозу у північних регіонах, на півдні до 3-4 градусів тепла.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.