Антициклон Bernhard пануватиме в Україні: синоптики про погоду до кінця тижня

По всій території країни припиняться опади
Антициклон Bernhard пануватиме в Україні: синоптики про погоду до кінця тижня
Зима, сніг, погода Фото: Pexels
11 Січня 2022, 15:11
читать на русском

Сильні морози очікуються у більшості областей України, проте вони будуть не тривалими.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, 12 січня погоду визначатиме периферія антициклону Bernhard, що розташувався на захід від нашої території, тому у більшості областей опадів не очікується.

Проте повітряні потоки будуть із північного заходу, продовжить надходити холодне арктичне повітря, морози дужчатимуть... Також трохи посилиться вітер - без штормових поривів, але стійкий, холодний, тому додаватиме дискомфортних відчуттів, - кажуть синоптики.

По всій території країни буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Незначний сніг буде вночі на Сході та у Криму. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря протягом доби 10-15 градусів морозу, вночі на півночі до 18, вдень на заході країни 4-9 градусів морозу, а у південно-східних та південних областях вночі 6-11, вдень 3-8 морозу.

Синоптики кажуть, що похолодання триватиме до 15 січня, а вже ближче до вихідних морози слабшатимуть, істотних опадів не прогнозують. На дорогах утримається ожеледиця.

12 січня вночі та вдень очікується 8-15 градусів морозу, на півдні та сході країни 2-10 морозу; 13 січня вночі мінус 11-18 градусів, вдень 3-9 градусів морозу, у північно-західних областях близько нуля.

Синоптиця Наталя Діденко пише, що у ніч з 11 на 12 січня морози подекуди посиляться до 18 градусів.

Вдень очікується мінус 7-12, а на Півночі до -14 градусів. Ожеледиця збережеться у всіх областях. Вітер буде рвучким та північним.

У Києві 12 січня також буде холодно - вночі до мінус 14, вдень до мінус 12 градусів. Ожеледиця. Вітряно, але без опадів.

Наступна ніч, на 13 січня, вріже в Україні ще сильніше морозами, до -15-20 градусів, а на Півночі та північному сході навіть до -20-23 градусів, - пише Діденко.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, у 2022 році українців очікують температурні рекорди та погодні аномалії.

Читайте також

1