Антициклон поступово руйнується: синоптики пообіцяли хмарність та дощі

Метеорологи спрогнозували, коли спаде спека
Антициклон поступово руйнується: синоптики пообіцяли хмарність та дощі
Дощ, спека, літо Фото: Pexels
16 Липня 2021, 08:23
читать на русском

Антициклон, який панував останніми днями в Україні, поступово руйнується. Нестійкість атмосфери посилюється, тому у кількох областях України почне спадати спека.

Як повідомляє Український гідрометцентр, 16 липня вдень на небі буде більше купчастих хмар, подекуди пройдуть короткочасні дощі.

Опади пройдуть: у північних, східних областях, на Закарпатті та Прикарпатті (тут можлива гроза). Вітер змінних напрямків, 3-5 м/с. Температура повітря становитиме 30-35 градусів, у Карпатах 23-28.

У Києві та області вдень місцями прогнозується невеликий короткочасний дощ. Вітер змінних напрямків, 3-5 м/с. Температура повітря 30-35 градусів.

За даними синоптиці Наталки Діденко, з 20-го липня в Україну "почне заходити свіжіше повітря, а спека відповзатиме на задніх лапах". Але поки що дуже висока температура повітря в Україні залишається.

16-го липня очікується протягом дня 30-35, місцями 33-37 градусів. Можливі дощі у західних, північних областях, на Харківщині та Вінниччині.

Нагадаємо, Леонід Горбань прогнозує, що цьогоріч в Україні  очікується тривале "бабине літо", а зима буде ранньою, холодною і сніжною.

Читайте також