Антикорупційний комітет розблокував розгляд законопроєкту Разумкова щодо КС

Законопроєкт Разумкова не передбачає розпуску суддів КС
Антикорупційний комітет розблокував розгляд законопроєкту Разумкова щодо КС
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
10 Листопада 2020, 16:51
читать на русском

Антикорупційний комітет Верховної Ради розблокував розгляд законопроєкту спікера парламенту Дмитра Разумкова і 100 інших парламентарів, який відновлює скасовані Конституційним Судом пункти антикорупційного законодавства.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин на своїй сторінці у Facebook.

Щойно відхилили законопроєкт 4304-1 авторства Дубінського щодо повернення повноважень Національному агентству з питань запобігання корупції - НАЗК, які скасував КСУ. Той, який був альтернативний до законопроекту спікера, - написав він.

Читайте також

За словами Юрчишина, Дубінський своїм законопроєктом пропонував створити "касту недоторканних" - вивести суддів з-під дії закону про запобігання корупції.

Після відхилення законопроєкту є можливість розглядати 4304 (Разумкова) в залі. При цьому, зважаючи на певні некоректні формулювання, комітет пропонує доопрацьовувати ініціативу спікера з застосуванням статті 116 Регламенту. Це дозволить переписати ряд формулювань, зокрема замінити термін "відновлення статей" на "викласти статті у новій редакції", - додав нардеп.

Нагадаємо, законопроєкт Разумкова не передбачає розпуску складу суддів КС.

Проєкт має тільки одну статтю, яка затверджує відновлення дії пунктів закону "Про запобігання корупції" - це, зокрема, регулювання діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та механізму перевірки декларацій чиновників. Також проєкт закону пропонує відновити статтю 366-1 КК про кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ.

1