В Офісі президента не виключають заміну суддів КСУ через е-декларування

У Зеленського вважають, що КСУ дискредитував себе цим рішенням
В Офісі президента не виключають заміну суддів КСУ через е-декларування
Офіс президента України (фото: УНІАН)
30 Жовтня 2020, 06:16
читать на русском

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не виключає заміну суддів Конституційного суду України через скандальні рішення щодо електронного декларування.

Тому що навіть якщо змінити нормативну базу роботи суду, то він себе на сьогоднішній день частково дискредитував ось цими рішеннями. Такі рішення в такому темпі і з такою мотиваційної базою ухвалювати точно не можна, - заявив Подоляк у коментарі РБК-Україна.

Читайте також

Подоляк наголосив, що весь сьогоднішній склад Конституційного суду був призначений двома попередніми президентами.

Цей Конституційний суд повністю сформований попередніми президентами: Януковичем і Порошенко. Це по суті їх Конституційний суд. Я взагалі не розумію, коли державні органи працюють проти власної держави, як ніби вони не вважають на два-три кроки вперед. Безумовно, цей Конституційний суд в цьому складі вимагає максимальної трансформації та реформування - в персональному складі насамперед, - додав він.

Читайте також

Згідно з українським законодавством, суддя Конституційного Суду України звільняється з посади органом, що його обрав або призначив, у разі:

1) закінчення строку призначення;

2) досягнення суддею шістдесятип'ятирічного віку;

3) неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я;

4) порушення суддею вимог щодо несумісності;

5) порушення суддею присяги;

6) набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього;

7) припинення його громадянства;

8) визнання його безвісно відсутнім або оголошення померлим;

9) подання суддею заяви про відставку або про звільнення з посади за власним бажанням.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

1