Посли G7 відреагували на рішення КС про е-декларування

Посли зазначили, що повертатись у минуле не можна
Посли G7 відреагували на рішення КС про е-декларування
Прапори країн “Великої сімки” (фото з вільних джерел)
29 Жовтня 2020, 16:26
читать на русском

Посли країн "Великої сімки" відреагували на рішення Конституційного суду щодо е-декларування та висловили тривогу щодо скасування антикорупційної реформи, що відбулась після Революції Гідності.

Про це йдеться у Twitter.

У повідомленні зазначається, що посли підтримують українців, які продовжують боротися за демократичну та заможну країну.

У "Великій сімці" також додали, що Україна досягла вже такого значного прогресу, що повертатись у минуле не повинна.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

У четвер, 29 жовтня, президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки та оборони через рішення Конституційного суду України про скасування електронного декларування.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент і президент швидко відреагують на ситуацію щодо рішення КС про визнання неконституційними окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

1